Antalya’da teleferik faciası! Muhittin Böcek son gelişmeleri anlattı

Yayın tarihi: 13 Nisan 2024 Cumartesi 12:32 pm - Güncelleme: 13 Nisan 2024 Cumartesi 12:32 pm

Haber: Özlem Aktürk

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, meydana gelen teleferik kazasıyla ilgili, yaklaşık 58 kişinin daha kurtarılmayı beklediğini aktardı. Böcek, “Önceliğimiz vatandaşlarımızı kurtarmak” dedi.

Antalya’da teleferik kabininin düşmesi sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin de yaralandığı kazaya ilişkin kurtarma çalışmaları devam ederken Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek son gelişmeleri TELE1’de aktardı.

Böcek şunları söyledi:

Dün 17.28’de meydana geldi bu talihsiz kaza. Bizim Antalya Büyükşehir Belediyemizin bir şirketinin işlettiği, 2017 yılında bizden önce faaliyete geçirilen bir teleferik. Kaza sonucu 7 vatandaşımız yaralandı, 1 vatandaşımız hayatını kaybetti. Tahliye sırasında 3 yaralımız daha oldu. 10 vatandaşımız hastanede.

Burası her yıl bakımdan geçer 2017 yılından beri. Bu bakımı yapan firma da Antalya, Pamukkale, Bursa Uludağ gibi yerlerde de tecrübeli bir firma. Biz 17.28’de bu olay olduğu an buraya geldik. Kriz masasından izliyoruz. İtfaiyemiz burada. Genel başkanımız aradı, genel başkan yardımcılarımızın ikisi burada, grup başkanvekilimiz, belediye başkanlarımız burada. 15 kabin içerisindeki vatandaşlarımız kurtarıldı. 9 kabinde de yaklaşık 58 kişi kurtarıldı.

Toparlayacağız. Neden kaynaklandığına dair araştırmalar yapacağız. Bütün amacımız vatandaşlarımızı bir an evvel kurtarmaktadır.

Antalya’da teleferik faciası! 1 ölü 10 yaralı

Kaynak: TELE1