AKP’nin Antalya anketinden Ümit Uysal çıktı

Yayın tarihi: 20 Ocak 2024 Cumartesi 12:08 pm - Güncelleme: 20 Ocak 2024 Cumartesi 12:24 pm

AKP’nin Antalya anketinde CHP’li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Muhittin Böcek ve Menderes Türel’i geçti. 

Antalya’da kıyasıya rekabetin yaşanacağı Büyükşehir adaylığı yarışında uzun süredir beklenen ‘Adaylar kim olacak?’ sorusunun yanıtı adım adım netleşiyor. AKP ve Cumhur İttifakı’nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü oldu.

CHP’nin Büyükşehir yarışına kiminle gireceği sorusu ise hala belirsizliğini koruyor. Geçtiğimiz günlerde CHP’nin MYK toplantısında adaylığına karar verilen mevcut başkan Muhittin Böcek’in ismi, tepkiler nedeniyle Parti Meclisi gündemine getirilmemişti. Duvar’ın haberine göre parti içinde gerilim yaşanmaması için yeniden değerlendirmeye gereksinim duyulduğu için bu karar alındı. Bu gerekçeyle partinin Büyükşehir ve ona bağlı şekillenecek Muratpaşa adaylarına daha sonra karar verileceği açıklandı.

Bu arada AKP’nin anketinden de çarpıcı sonuçlar çıktı. Akarsu Anket Araştırma’dan yapılan anketin olası CHP adayları bölümünde Ümit Uysal-Muhittin Böcek karşılaşmasında Uysal yüzde 42.1 oy alırken, Böcek yüzde 36.3’te kaldı.

Muhittin Böcek ve eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel karşılaşmasında Böcek yüzde 44.4, Türel’in ise yüzde 39.6 oy aldığı görüldü.

Uysal-Türel karşılaştırmasında ise Uysal yüzde 42.3, Türel ise yüzde 38.1 oy aldı.

Ankette ayrıca kararsızlar ve diğer seçeneklerinin de yer aldığı görüldü. (TELE1)

 

Kaynak: TELE1