Antalya Manavgat’ta orman yangını

Yayın tarihi: 11 Ağustos 2021 Çarşamba 3:16 pm - Güncelleme: 11 Ağustos 2021 Çarşamba 6:17 pm

Antalya Manavgat’tan günler sonra yangın haberi geldi. Yaklaşık 1 saatlik çalışmayla kontrol altına alınan yangında 5 hektar ormanlık alanın yandığı tahmin ediliyor. 

Antalya’nın Manavgat ilçesi Sarılar Mahallesi’nde orman yangını çıktı. Yangına Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve Manavgat Belediyesi arazözleriyle karadan, 1 uçak ve 3 helikopterle havadan müdahale edildi

Kuvvetli poyraz nedeniyle Hatipler Mahallesi’ne sıçrayan yangın mezarlık civarında kontrol altına alındı. Ekipler, alevlerin evlere sıçramaması için yoğun mücadele verdi.

Vatandaşlar da yangın söndürme tüpleri, hortum, kova ve tırmıklarla söndürme çalışmalarına katıldı. Yangın, yaklaşık 1 saatlik çalışmayla kontrol altına alındı.

NE OLMUŞTU?

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz günü büyük bir yangın çıkmış, 10 gün sonra 220 saatte kontrol altına alınabilmişti. Türkiye’nin en büyük yangın felaketinde, 60 bin hektar ormanlık alan zarar gördü. 2’si orman işçisi 7 kişi ile binlerce yaban hayvanı ve köylülere ait hayvanlar da yangında öldü.