Antalya bayramda dolup taşacak! Yer bulamayan valiyi arıyor

Yayın tarihi: 15 Haziran 2024 Cumartesi 11:57 am - Güncelleme: 15 Haziran 2024 Cumartesi 11:57 am

Kurban Bayramı’nda en çok talep gören tatil kenti Antalya oldu. Kente 1 milyonun üzerinde yerli ve yabancı turist beklenirken, Vali Vekili Hulusi Arat otellerde yer bulamayanların kendilerini aradığını belirtti.

Antalya, Kurban Bayramı’nda 1 milyonun üzerinde yerli ve yabancı turisti ağırlayacak. Kentteki otellerde yer bulamayanların yardım için kendisini aradığını söyleyen Vali Vekili Hulusi Arat, 2,7 milyon olan kent nüfusunun, bayramda 4 milyona ulaşacağını söyledi.

YARDIM İSTİYORLAR

Kurban Bayramı tatilinde en yoğun talebin yaşandığı Antalya’ya, kent nüfusuna ilave yerli ve yabancı 1 milyonun üstünde tatilci bekleniyor. Antalya’nın Belek, Kundu-Lara, Konyaaltı, Side, Kemer, Alanya, Kaş, Kalkan, Kaleiçi, Çıralı, Olimpos ve Adrasan gibi dünyaca ünlü turizm merkezlerinde birçok otelde 9 günlük bayram tatilindeki doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı. Bu gözde turizm merkezlerinde yer bulamayanlar, vali dahil kentte tanıdığı üst düzey isimleri arayıp, yardım istiyor.

Vali Vekili Hulusi Arat

NÜFUS DÖRT MİLYONA ULAŞACAK

Bayramda Antalya’nın 2,7 milyonluk nüfusunun 1 milyonun üzerinde ilave ile 4 milyona ulaşacağını söyleyen Antalya Vali Vekili Hulusi Arat “Şu anda turizmin yoğunluğu başladı. Konaklama tesislerimiz önemli ölçüde doldu. Kalanlar da bayram süresince doluyor. Bayramda ilave bir yer yok. Bu da 1 milyonun üzerinde nüfusun buraya gelip, gideceğini gösteriyor. Ayrıca günübirlik çevreden gelip gidenler olacak. Tam bir sayı vermek mümkün değil ama çok ciddi bir nüfus hareketi olacak ilimiz genelinde” dedi.

TESİSLER DOLDU

Bayramda yer bulamayanlardan yardım için arayanlar olduğunu da belirten Arat, “Arayanlar oluyor tabii ama pek fazla yapacak bir şey yok. Kamuya ait yerler zaten doldu, turizm tesisleri de doldu. Onun dışında yazlık kullanılan yerler var. Aile yanına gelen misafir edilecekler var. Antalya’ya gelen yolda, çadırda yatmıyor, bir şekilde yer bulunuyor” diye konuştu.

Antalya, tatil, turist

Kurban Bayramı’nda en çok talep gören tatil kenti Antalya oldu. Kente 1 milyonun üzerinde yerli ve yabancı turist beklenirken, Vali Vekili Hulusi Arat otellerde yer bulamayanların kendilerini aradığını belirtti.

Kaynak: DHA