Annesinin kıyafetlerini giyip banka soydu

Yayın tarihi: 20 Temmuz 2023 Perşembe 4:30 pm - Güncelleme: 20 Temmuz 2023 Perşembe 4:30 pm

İstanbul’da annesinin kıyafetlerini giyip başörtü takarak banka soygunu yapan Ceyhun Y., 8 saat içinde yakalandı.

İstanbul Bahçelievler’de Çobançeşme Mahallesi, Fatih Caddesi’nde özel bir bankaya kadın kılığında müşteri gibi giren şüpheli 135 dolar ve 170 bin lira para bulunan poşeti çalıp olay yerinden kaçtı.

Soygunun ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği güvenlik kameralarını incelendiğinde soygun anının görüntülerine ulaştı. Görüntülerde bankaya giren kadın kılığındaki şüphelinin önce sıra almak için cihaza yöneldiği bu sırada yanına yardım için yaklaşan güvenlik görevlisini bir anda silahını çekerek etkisiz hale getirdiği görüldü. Daha sonra bankoya yönelen hırsızın, elindeki poşeti parayla doldurduktan sonra bankadan ayrıldığı belirlendi.

Polis ekipleri tarafından Küçükçekmece’de oturduğu belirlenen şüpheli Ceyhun Y. kıyafetlerini değiştirmiş bir halde yürürken yakalanarak gözaltına alındı.

ANNESİNİN KIYAFETLERİNİ GİYMİŞ

38 yaşındaki Ceyhun Y.’nin elindeki poşette 63 bin lira para ile olayda kullandığı tabanca ele geçirildi. Şüphelinin evinde yapılan aramada ise şüphelinin soygunda kullandığı annesine ait kadın kıyafetleri bulundu.

BORÇLARINI ÖDEMİŞ

Gasp Büro Amirliğine getirilen şüpheli Ceyhun Y.’nin daha önceden suç kaydı olmadığı öğrenildi. Matbaa işçisi olarak çalışan Ceyhun Y.’nin borcu olduğunu olayı bu nedenle gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi. Şüphelinin olaydan sonra borçlarının bir kısmını ödediği, yakalandığında yanındaki parayla diğer borçlarını kapatmaya gittiğini söylediği belirtildi. Şüpheli adliyeye sevk edildi.