Anketlerde eriyen Erdoğan tüm tuşlara basıyor! Kentsel dönüşüm hamlesi

Yayın tarihi: 21 Nisan 2023 Cuma 5:59 pm - Güncelleme: 21 Nisan 2023 Cuma 5:59 pm

14 Mayıs yaklaşırken AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni seçim hamlesi geldi. Erdoğan’ın bu kez ki hamlesi ‘kentsel dönüşüm’ ve ‘kira yardımıyla ilgili oldu.

Seçimlere 23 gün kalırken anketlerde eriyen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tüm tuşlara basıyor. Bu kez yeni seçime endeksli iki ‘müjde’ açıklayan Erdoğan “İlk müjdemiz ‘kentsel dönüşümde yarısı bizden’ kampanyası. Dönüşüm maliyetinin yarısını biz karşılayacağız. İkinci müjdemiz kira yardımlarıyla ilgili. Kira yardımını 5 bin 250 liraya yükseltiyoruz” dedi.

Gaziosmanpaşa Meydanı’ndaki Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim ve Temel Atma Töreni’nde konuşan Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle:

“İlk müjdemizin adı kentsel dönüşümde yarısı bizden kampanyasıdır. Oturdukları evlerinin riskli yapı tespitini yaptıranların ister yerinde ister rezerv alanda dönüşüme giren evlerin maliyetinin yarısını devlet olarak biz karşılayacağız. Diyelim 100 metrekare, 2+1 ev için 1.5 milyon lira maliyet çıktı. 750 bin lirasını biz hibe olarak vereceğiz. Kalan 750 bin lirayı vatandaşımız kendi koyacak. Evini yenileyebilecek. Devletin karşılayacağı kısım 120 metrekare 3+1 ev için 900 bin liraya çıkacak.

Vatandaşımız kendi koyacağı kısım için yüzde 0,79 faizle 10 yıl vadeli kredi kullanabilecek.

Kendi imkanıyla dönüşüm yapmak isteyene de 0,74 faizle, 1 milyon 250 bin lira kredi kullanma imkanı da sağlıyoruz. Devleti hibesiyle, kredisiyle yanında. Çarşamba günü başlayacak başvurunun detaylarını bakanlığımız ilan edecek.

İstanbul’da kira yardım tutarını 5250 liraya yükseltiyoruz. Kampanyamıza katılan vatandaşlarımız ister kira yardımından yararlanabilir ister uygun şartlı kredi ile evini yenileyebilir.”