Ankaralılar dikkat! 3 gün için hortum ve fırtına uyarısı

Yayın tarihi: 1 Haziran 2023 Perşembe 12:55 pm - Güncelleme: 1 Haziran 2023 Perşembe 12:55 pm

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, önümüzdeki 3 gün içerisinde beklenen fırtına ve hortuma yönelik uyarı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bazı bölgelerde görülecek kuvvetli yağışlara karşı vatandaşları uyardı. Yağışların, İç Anadolu’nun kuzeyi, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta ve Çorum çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiği, bu yüzden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksama, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, fırtına ve hortuma karşı tedbirli olunmasını isteyerek, “Değerli hemşerilerim; önümüzdeki 3 gün boyunca ve özellikle cumartesi günü meydana gelmesi beklenen son zamanların en yoğun fırtına ve hortum tehlikesine karşı tedbir almanızı önemle rica ederim. Belediyemiz ilgili tüm ekipleri ile teyakkuz halinde olacaktır. İhbarlarınızı Başkent 153 hattından bize bildirebilirsiniz” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da, sosyal medya hesabından “Değerli hemşerilerim; önümüzdeki 3 gün boyunca ve özellikle cumartesi günü meydana gelmesi beklenen son zamanların en yoğun fırtına ve hortum tehlikesine karşı tedbir almanızı önemle rica ederim. Belediyemiz ilgili tüm ekipleri ile teyakkuz halinde olacaktır. İhbarlarınızı Başkent 153 hattından bize bildirebilirsiniz” paylaşımını yaptı.

Meteoroloji bu defa saat verdi! Ankara dahil 14 ile sarı kodlu uyarı