Ankara’da sel, hortum, dolu! Sokaklar göle döndü, ev ve iş yerlerini su bastı

Yayın tarihi: 3 Haziran 2023 Cumartesi 3:54 pm - Güncelleme: 3 Haziran 2023 Cumartesi 4:55 pm

Ankara’da etkili sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Sağanak yer yer doluya dönüşürken, Ankara-Eskişehir yolunda ise hortum oluştu. ABB Belediye Başkanı Mansur Yavaş art arda iki açıklama yaptı.  

Başkent Ankara’da öğle saatlerinden itibaren sağanak etkili oldu. Çankaya, Keçiören ve Yenimahalle ilçelerinde sağanak ile beraber yer yer dolu yağdı. Sağanak nedeniyle cadde, sokak ve meydanlarda su birikintileri oluştu, ulaşımda aksamalar yaşandı.

Sürücüler, suyla kaplanan yollarda güçlükle ilerledi. Bazı araçlar ise yolda kaldı. Belediye ekipleri yolda kalan araçları kurtarmak için çalışma yaptı. Sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini de su bastı. Semt pazarları yağmurdan etkilendi. Kızılay’da da aynı şekilde su birikintileri oluştu. Belediye ekipleri, biriken suyu tahliye etmek için yoğun çaba harcadı.

Evden çıkarken şemsiyelerinizi unutmayın! Meteoroloji’den sağanak uyarısı

Öte yandan Ankara- Eskişehir yolunun Sivrihisar mevkisinde hortum oluştu.

YAVAŞ: TEYAKKUZDAYIZ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından açıklama yaparak vatandaşları uyardı. Yavaş, “Kentimizde mor fırtına poligonu etkisinde kuvvetli sağanak yağışlar yaşanmaktadır. Ekiplerimiz 1401 araç ve 4140 personelle yağışın olumsuzluklarına karşı teyakkuz halindedir” ifadelerini kullandı.

‘MERKEZDE YAĞIŞ ORANI 35 KİLOGRAMI GEÇTİ, İHBARLARLA TEK TEK İLGİLENİYORUZ’

Yavaş sosyal medya hesabından yaptığı ikinci açıklamada ise şunları dedi: “Değerli hemşehrilerim, Kent genelinde aynı anda dolu yağışı ile birlikte gerçekleşen yılın en kuvvetli/fırtınalı sağanak yağışı bazı bölgelerde artarak devam etmektedir. Merkezde yağış oranı 35 kg’ı geçmiştir. Tüm ihbarlarla tek tek ilgileniyoruz. Bizlere Başkent 153 çağrı merkezimizden ulaşabilirsiniz.”

AFAD’TAN YENİ UYARI

AFAD ise “Kuvvetli yağışın akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor” uyarısında bulundu.

Ankara- Eskişehir yolunun Sivrihisar mevkisinde hortum oluştu