Ankara’da özel halk otobüsleri kararı uygulamaya başladı

Yayın tarihi: 22 Eylül 2023 Cuma 6:01 pm - Güncelleme: 22 Eylül 2023 Cuma 8:15 pm

Ankara’da artan maliyetleri gerekçe gösteren özel halk otobüsleri, 65 yaş üstü ücretsiz taşımama kararını uygulamaya başladı. Kararın uygulanmasıyla bir şoför ile yolcu arasında gerginlik yaşandı.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, dün yaptığı açıklamada 65 yaş üstü yolcuları ücretsiz taşımayan özel halk otobüslerinin trafikten men edileceğini duyurdu. Ankara’da 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım tartışmalar devam ederken Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) tarafından alınan özel halk otobüslerinin 65 yaş üstü vatandaşları ücretsiz taşımama kararı uygulanmaya başladı.

Kararın uygulanmasının üstünden kısa bir süre geçmesine rağmen otobüs şoförü ile 65 yaş üstü yolcu arasında gerginlikler yaşanmaya başladı. Sosyal medyada Ankara Trafik Radar tarafından paylaşılan bir videoda, otobüsleri daha önce de olduğu gibi ücretsiz kullanmak isteyen 65 yaş üstü vatandaşlarla otobüs şoförüyle tartıştığı anlar yer aldı.

DOKUZ ARAÇ PARKA ÇEKİLMİŞTİ

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği(TÜHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara’nın Ankara’da 22 kalemde ücretsiz taşıma hizmetine son verdiklerini açıklamasına karşılık Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın talebi doğrultusunda Ankaralılar toplam bin 810 ihbarda bulundu.

ABB, ihbarlar doğrultusunda cezai işlem uyguladığı dokuz aracın parka çekildiğini açıkladı.

Ankara’da özel halk otobüsleri kontak kapatıyor