Ankara’da koronavirüs alarmı! Tahran uçağı acil iniş yaptı, THY uçuşlarını iptal etti

Yayın tarihi: 25 Şubat 2020 Salı 1:28 pm - Güncelleme: 25 Şubat 2020 Salı 5:25 pm

Türk Hava Yolları’nın Tahran’dan havalanarak İstanbul’a gelmek üzere hareket eden TK879 sefer sayılı yolcu uçağı koronavirüs şüphesiyle Ankara’ya iniş yaptı. Uçaktaki 12 yolcunun ateşinin yüksek olduğu, 17 yolcunun da şüpheli değerlendirildiği belirtildi. Sağlık Bakanı Koca, Ankara’ya yapılan inişin planlandığını, uçaktaki mürettebatın ve 132 Türk yolcunun karantina hastanesi olarak hazırlanan Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesine nakledileceğini açıkladı. Yolcuların 14 gün gözlem altında tutulacağı öğrenildi.

THY’den yapılan açıklamada; Çin seferlerinin 29 Şubat’a kadar durdurulduğu, günlük ikiye düşürdüğü İstanbul-Tahran uçuşlarının iptal edildiği duyuruldu.

Sağlık Bakanı Koca’dan koronavirüs açıklaması

TC-LOE kuyruk tescilli A330-300 tipi uçağın 10:45 sularında Esenboğa Havalimanı’na teker koyduğu ve tüm yolcuların taramadan geçirildiği belirtildi.

Yapılan tüm işlemlerin Esenboğa Havalimanı Mülki İdare Amiri koordinesinde yürütüldüğü ve uçaktaki 12 yolcunun ateşinin yüksek olduğu, 17 yolcunun da şüpheli olduğu öğrenildi.

SAĞLIK BAKANI’NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, inişin planlı gerçekleştiğini, uçaktaki 132 yolcu ve mürettebatın Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi’nde 14 gün gözlem altında tutulacağını açıkladı.

İran’dan tahliye edilen yolcular hastaneye götürülüyor.

 

Sağlık Bakanı Koca’dan koronavirüs açıklaması

İRAN’DA ÖLÜ SAYISI YÜKSELİYOR

İran’da koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 15’e ulaştı. Irak’ta da doğrulanan vaka sayısı 5’e yükseldi.

Dünya alarmda! Irak’ta doğrulanan koronavirüs vakası 5’e yükseldi

Koronavirüs iki ülkeye daha sıçradı! İran ve İtalya’da ölü sayısı artıyor…