THY’den flaş karar: Tahran uçuşları iptal edildi

Yayın tarihi: 25 Şubat 2020 Salı 5:18 pm - Güncelleme: 25 Şubat 2020 Salı 5:33 pm

Türk Hava Yolları (THY), koronavirüs nedeniyle günlük ikiye düşürdüğü İstanbul-Tahran uçuşlarını bugün iptal etti.

THY’nin bugün İstanbul’dan Tahran’a yapılması planan seferleri iptal edildi. Sağlık Bakanlığı’nın aldığı karar doğrultusunda THY, İran’da Şiraz, İsfahan, Meşhed, Tebriz seferlerini durdurmuş, sadece Türk vatandaşlarının Türkiye’ye getirilmesi için Tahran’dan günde iki sefer yapılacağını açıklamıştı.

Bugün öğle saatlerinde Türk Hava Yolları’nın Tahran’dan havalanarak İstanbul’a gelmek üzere hareket eden TK879 sefer sayılı yolcu uçağı koronavirüs şüphesiyle Ankara’ya iniş yapmış, uçaktaki 12 yolcunun ateşinin yüksek olduğu, 17 yolcunun da şüpheli değerlendirildiği belirtilmişti. Sağlık Bakanı Koca ise Ankara’ya yapılan inişin planlandığını, uçaktaki mürettebatın ve 132 Türk yolcunun karantina hastanesi olarak hazırlanan Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesine nakledileceğini açıklamıştı. Yolcuların 14 gün gözlem altında tutulacağı öğrenilmişti.

Ankara’da koronavirüs alarmı! Tahran uçağı acil iniş yaptı, THY uçuşlarını iptal etti

Türk Hava Yolları da yaptığı açıklamada Çin seferlerinin 29 Şubat’a kadar durdurulduğunu, İran’da ise Tahran’a düzenlenen uçuşlar hariç bu ülkedeki tüm noktalara olan seferlerin 10 Mart’a kadar iptal edildiğini bildirdi. Daha sonra yapılan açıklamada da günlük ikiye düşürülen sefer sayısının iptal edildiği duyuruldu.

THY, Çin ve İran seferlerini durdurdu