Ankara’da Getir kuryeleri ‘hakkımızı alamadık’ diyerek iş bıraktı

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2022 Salı 11:51 pm - Güncelleme: 27 Temmuz 2022 Çarşamba 12:19 am

Ankara’da motokuryeler zam oranlarının artırılması başta olmak üzere birçok talep için ‘iş yapmayı’ bıraktı.

Çayyolu semtinde Getir deposunda çalışan kuryeler zam oranlarının artırılması başta olmak üzere çalışma koşullarının iyileştirilmesi için dün iş bırakma eylemine başladılar. İş bırakma eylemi yapan çalışanlardan Sefa Kuru, “Ekipmanlarımızı istediler bizden teslim etmedik çünkü biz iş bırakmadık, iş yapmayı bıraktık” dedi.

 

Kuru, “Biz zam bekliyorduk. Cumhurbaşkanı açıkladıktan yaklaşık 24 gün sonra bir zam açıklaması yapıldı, zam açıklaması bizi kesinlikle tatmin etmedi. Aylık 350 saat çalışıyorsak eğer 350 lira gibi bir zam artışı yapıldı. Yani 1 TL oldu saatlik ücretimize zam. Ben ve arkadaşlarım bunu kabul etmedik, bir eylem başlattık ve bu eylem direkt olarak Getir’e karşı yapılmış bir eylemdi. Eminiz ki bizim gibi hakkını alamayan birçok kurye var, hepsinin sesi olmaya çalışıyoruz. Biz bu zammı kabul etmiyoruz, bu sebeple kontak kapattık. Hakkımızı alamadığımız her gün bu eylem devam edecek. Taleplerimizi ilettik, karşılanmasını bekliyoruz. Bu meslek gerçekten sıkıntılı bir meslek. Hayatımızı riske ederek para kazanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kuru sözlerine şöyle devam etti:

“Dışarıdan bakıldığı zaman belki çok para kazanıyor gibi görünüyor olabiliriz. Kağıt üzerinde 50 bin lira da kazanıyor olsak ay sonunda cebimizde asgari ücretin bin lira, iki bin lira fazlası varsa canımızı riske etmenin hiçbir mantığı olduğunu düşünmüyoruz. Dışarıdan bakıldığı gibi değil. İşten çıkarılacak mıyız bilmiyoruz, ekipmanlarımızı istediler bizden teslim etmedik çünkü biz iş bırakmadık, iş yapmayı bıraktık. Diğer depolara, arkadaşlara sesleniyorum bize destek olun, bizi yalnız bırakmayın. Unutmayın ki beraber güçlüyüz. 10-11 arkadaş bunu başlattık.”