Sinop Valisi’nden BİM çalışanına: Hayatını yaşanmaz yaparız!

Yayın tarihi: 9 Mart 2022 Çarşamba 9:34 pm - Güncelleme: 9 Mart 2022 Çarşamba 9:34 pm

Temel gıda ürünlerinde katma değer vergisinin (KDV) yüzde 7 oranında düşürülmesinin ardından marketlerde sık sık denetimler yapılıyor. Market denetimine çıkan Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, depoda duran ayçiçek yağlarını görünce BİM çalışanına “Hayatınızı yaşanmaz yaparız” tehdidinde bulundu.

Son dönemlerde ayçiçek yağlarının fiyatlarındaki fahiş artış sonrası haksız kazancı engellemek ve stokçuluğun önüne geçmek amacıyla yetkililer tarafından marketler sık sık denetimlere tabi tutuluyor.

İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu da Belediye Başkanı Barış Ayhan ve Ticaret İl Müdürü Yavuz Selim Aykan ile market denetimine çıktı.

Vali Karaömeroğlu BİM markete yaptığı denetimde yağ olmadığını söyleyen fakat depoda Ayçiçek yağı çıkan BİM sorumlusunu tehdit etti.

Vali Karaömeroğlu’nun “Yağ neden gelmiyor. Var da mı gelmiyor?” sorusuna BİM çalışanı, ” Şu an stoklara erişemedikleri için gelmiyor. Bizim elimizde yok şu an” demesi üzerine Vali Karaömeroğlu, marketin deposuna bakılması talimatını verdi.

DEPODAKİ YAĞLARI GÖRDÜ

Daha sonra depoda duran ayçiçek yağlarını gören Vali “Öğleden sonra gelin hemen işlem yapın. Hayatınızı yaşanmaz yaparız ona göre. Buna acımamız tavizimiz yok” İfadelerini kullandı.

Denetimler sonunda konuşan Vali Karaömeroğlu, “İlimizde bir sıkıntı gözükmüyor. Marketçilerimizi fahiş fiyat ve stokçuluk konusunda ciddi bir şekilde uyarıyoruz. Stokçuluk yapana, fahiş fiyat uygulayana bir müsamaha göstermeyeceğiz, gerekli cezayı uygulayacağız. Vatandaşımıza haksızlık eden hiç kimseye fırsat vermeyeceğiz.”

“Özellikle zincir marketlerin depoları ilimizde olmadığı için, depoları yakın büyük şehirlerde olduğu için bakamıyoruz, sadece kendi dükkanlarının küçük depolarını kontrol edebiliyoruz. Burada önemli olan depolarda bu tür beklemeleri engellemek. Oralarda bekletip de fiyatın yükselmesine sebep olmamak. Biz mevcut ilimizdeki onların küçük depolarını denetledik” dedi.

Yağ ihracatına yasak!