Ankara’da “Barınamıyoruz” diyen 7 öğrenciye gözaltı

Yayın tarihi: 20 Eylül 2021 Pazartesi 11:28 pm - Güncelleme: 7 Temmuz 2022 Perşembe 9:21 am

Ankara’da barınma problemine dikkat çekmek için 100. Yıl Mahallesi İlhan Erdost Parkı’na bu akşam çadır kuran üniversitelilerden 7’sinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Ankara’da üniversiteliler, 100. Yıl Mahallesi İlhan Erdost Parkı’na çadır kurarak yaşadıkları barınma sorununa dikkat çekmek istedi. Polis ekipleri de daha sonra parka gelerek öğrencilerin kurdukları çadırları kaldırmalarını istedi. Çadırların kaldırılmasına karşı çıkan dokuz üniversitelinin bu sırada gözaltına alındığı öğrenildi.

‘Barınamıyoruz’ diyen gençler bu geceyi de sokakta geçirecek!

Olaya ilişkin görüntüler bir sosyal medya hesabından paylaşılırken şu açıklama yapıldı:

“Ankara’da üniversitelileri gözaltına alanlar bilsin ki, evsiz yurtsuz kalanlar sizin gözaltılarınızı da aşacak. Milyonlarca üniversiteliyi gözaltına alamazsınız!”

BARINAMAYANLARIN SESİNİ BÜYÜTMEYE ÇAĞIRIYORUZ

Yurt ve ev kiralarındaki pahalılık nedeniyle barınamayan ve okullarını bırakmak zorunda kalan gençler, başlattıkları “Barınamıyoruz” eylemlerinin ikinci gününde de geceyi Beşiktaş’taki Şairler Parkı’nda geçirdi.

Nöbetlerinin ikinci gününde kamuoyuna destek çağrısı yapan öğrenciler, “Bütün gençleri, öğrencileri, kamuoyunu barınamayanların sesini büyütmeye çağırıyoruz” dedi.

‘Barınamıyoruz’ diyen üniversiteliler geceyi dışarıda geçirdi