Ankara Baro Başkanı Köroğlu’ndan Erdoğan’ın Yargıtay’a destek açıklamasına tepki

Yayın tarihi: 10 Kasım 2023 Cuma 10:45 am - Güncelleme: 10 Kasım 2023 Cuma 2:48 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda buluna Yargıtay’a destek çıkmasına Anakara Baro Başkanı Mustafa Köroğlu’ndan tepki geldi.

Anayasa Mahkemesi tutuklu bulunan TİP Milletvekili Can Atalay  için verilen karar için hak ihlali kararı vermesi sonrası Yargıtay Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan da Yargıtay’a destek çıkarak “Her şeyden önce Yargıtay’ın bir yüksek mahkeme olduğunu herhalde kimse inkar edemez. Anayasa Mahkemesi bu noktada maalesef birçok yanlışları da arka arkaya yapar hale geldi. Bu da bizi ciddi manada üzmektedir.” dedi.

Erdoğan’dan Yargıtay’ı eleştiren AKP’lilere tepki! “Birilerine şirin görünmenin anlamı yok”

KÖROĞLU’NDAN TEPKİ

Ankara Baro Başkanı Mustafa Köroğlu TELE1’e yaptığı açıklamada ” Mahkemelerin kararları hakkında değerlendirme  yapabilirisiniz yanlış karar verdiklerini düşünebilirsiniz ama Anayasa’da  yazan bir hüküm var  ve o hüküm hepimizi bağlıyor yargı kararlarına uymak zorundasınız. Oysa bir üst mahkeme olan Yargıtay ceza mahkemesi üyelerini Anayasa Mahkemesi kararlarını uymadıklarını söyledi. üstüne üstük o AYM üyelerinin verdiği kararla ilgili olarak da suç duyurusunda bulunacağını söyledi.  Böyle bir hukuk garabeti hiç görülmedi. Buna karşı biz yaptık oldu diyeceklersiniz sanıyorlarsa savunma buna izin vermeyecek

Sırtlarında cübbe ellerinde anayasa… Avukatlar yargı krizinin ardından Yargıtay’a yürüyor