ANKA’dan seçim gecesi açıklaması

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2023 Salı 1:45 pm - Güncelleme: 16 Mayıs 2023 Salı 1:46 pm

ANKA Haber Ajansı “Şeffaflık ilkesi gereği ve bilgi kirliliğini önlemek amacıyla elindeki verileri kamuoyu ile paylaşmayı görev bilmektedir” diyerek seçim gecesi abonelerine servis ettiği verileri açıkladı.

14 Mayıs seçimlerinde sonuçların Anadolu Ajansı ve ANKA Haber Ajansı kendi sistemleriyle duyurmuştu. ANKA’dan veri kesintisi olduğu yönündeki iddialar üzerine ajans Twitter’dan açıklama yaptı. ANKA Haber Ajansı’nın açıklaması şöyle:

“ANKA Haber Ajansı, 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde tüm verileri yayıncılık ilkeleri gereği tam, doğru ve tarafsız bir şekilde toplamış ve abonelerine zamanında sunmuştur. Veriler yine aynı ilkeler ışığında haberleştirilmiş ve abonelerin sandık sonuçlarından hızla haberdar olması sağlanmıştır.

ANKA Haber Ajansı, aynı sorumluluk ve şeffaflık ilkesi gereği ve bilgi kirliliğini önlemek amacıyla elindeki verileri kamuoyu ile paylaşmayı görev bilmektedir. ANKA Haber Ajansı’nın seçim gecesi abonelerine servis ettiği veriler şöyledir:

Ekrem İmamoğlu CHP Genel Merkezi’ne geldi

Onursal Adıgüzel’in ardından reklam ekibi de görevden alındı

Tanju Özcan paylaştı, Kılıçdaroğlu beğendi! “Ben nasıl gönderdiysem Bay Kemal de gönderecek”