Anadolu Ajansı’nın röportajına AKP’den tepki

Yayın tarihi: 27 Ekim 2021 Çarşamba 2:07 pm - Güncelleme: 27 Ekim 2021 Çarşamba 2:07 pm

Osman Kavala açıklamasıyla başlayan ‘büyükelçiler’ krizi sıcaklığını korurken, Anadolu Ajansı Fransa Büyükelçisi Herve Magro’yla röportaj yaptı. AKP’den tepki geldi.

Anadolu Ajansı, ‘büyükelçiler’ krizi sıcaklığını korurken, iş insanı Osman Kavala’nın tahliye edilmesi için çağrı yapan büyükelçiler arasında yer alan Fransa Büyükelçisi Herve Magro için övgü dolu ifadelerin yer aldığı bir röportaj yayınladı.

Röportajda AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘istenmeyen kişi’ ilan edilmesi talimatı verdiği Magro için ‘Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Türkiye sevgisini AA’ya anlattı’ başlığıyla yayınlanan haberde “Büyükelçinin Türkçe konuşması”, “kebabı sevmesi” gibi özelliklerine yer verildi.

AKP’Lİ İSİMLERDEN TEPKİ GELDİ

AA’nın röportajına iktidara yakınlığıyla bilinen Ardan Zentürk ile AKP MKYK Üyesi Metin Külünk’ten tepki geldi.

Haberi Twitter hesabı üzerinden paylaşan Zentürk, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u etiketleyerek şöyle yazdı: “Ben, @anadoluajansi’nın, ‘büyükelçiler krizi’ sürerken, SALDIRGAN Fransız büyükelçi için hem de ‘FRANSA’NIN ANKARALI BÜYÜKELÇİSİ’ başlıklı övgü yüklü bir söyleşi yayınlamasını ve bu söyleşilerin medyada yer bulmasını anlayamadım @fahrettinaltun.”

AKP MKYK Üyesi Metin Külünk , Zentürk’ün bu tepkisini alıntılayarak, şöyle dedi: “Bazen anlayamadığımız çok enteresan gelişmeler oluyor ki Sayın @ardanzentur… Galiba ‘Batıcılık’hala kompleksli profillerin hangi düşünce ve yaşam biçiminde olursa olsun yüzünü döndüğü adres. Eh helede söz konusu Eyfel Kulesi ise kim hatırlar HORASAN’ı”

Erdoğan: Ben taarruzdayım, benim kitabımda geri adım yok