Amiral gemisi yeni kulaklığını tanıttı : FreeBuds Pro 3

Yayın tarihi: 31 Ekim 2023 Salı 10:00 am - Güncelleme: 30 Ekim 2023 Pazartesi 4:59 pm

Huawei FreeBuds Pro 3’ün her bir kulaklığı, yaklaşık 5.8 gram ağırlıkta ve taşıma ve şarj kutusu ise yaklaşık 45,5 gram’a ulaşıyor.  IP54, suya ve toza karşı dayanıklı olan bu kulaklık, malzeme kalitesi ve gürültü kesme özelliği ile fark yaratıyor.

Şunu başta söylemekte yarar var. Eğer bir Huawei FreeBuds Pro 2 kulaklığınız var ise, 3 numaraya geçiş yapmasanız da olur. Ama farklı bir model kullanıyorsanız, işitsel detaylar sizin için önemliyse ve yeni bir amiral gemisi model düşünüyorsanız, işte FreeBuds Pro 3 tam da size göre!

Bass detayları bu üründe oldukça başarılı. Vokallerin ve enstrümanların ayrı ayrı, temiz detaylarla sunulabiliyor olması da güzel. Ek olarak, katman katman, yani ana enstrümanları duyarken arka plandaki ufak ek dokunuşların da kaybolmadan sunulabilmesi önemli bir avantaj.  Bazı şarkıları “Sanki ilk kez dinliyorum” hissi alabilmeniz bu ürün ile oldukça muhtemel.

İlginizi çekebilir: Huawei Freebuds Pro ile en gelişmiş deneyiminizi yaşayabilirsiniz

Ürün, yüksek çözünürlüklü kablosuz ses aktarım sertifikasına da sahip. Böylece işitsel detayların olabildiğince “kayıpsız” olarak ulaştırılması hedefleniyor. Desteklenen ses formatları: SBC, AAC, LDAC, L2HC2.0.

 FreeBuds Pro 3

ANC 3.0

Aktif gürültü engelleme teknolojisine sahip kulaklıklar, özellikle gürültülü ortamlardaki kullanımlarda ciddi avantaj sağlıyor. Cadde kenarında yürüyor olabilirsiniz… Bir metroda ya da uçakta seyahat ediyor olabilirsiniz…

FreeBuds Pro 3’ün ANC özelliği, ciddi anlamda yalıtım sağlayabiliyor. Bu sayede bir şeyler dinlerken ya da telefon görüşmeleri gerçekleştirirken çok rahat ediyorsunuz.

“Peki aramalarda durum nedir?” derseniz, ANC sayesinde gürültülü ortamlarda bile çok iyi sonuçlar verebiliyor. Öyle ki ortam gürültüsünün neredeyse tamamen filtrelendiğini söyleyebiliriz.  Bir konser ortamında , müziğin rahatsızlık uyandırmayacak düzeyde duyulduğu ama görüşmenin anlaşılabildiği

tecrübesini yaşadık. Tabii kalabalık ortamlar, bazen “şeffaf mod” gereksinimi oluşturur. Kulaklıklar kulaklarınızda takılı olsa bile “Dış farkındalık” özelliğini aktifleştirerek çevrede olup biteni işitebilirsiniz.

 FreeBuds Pro 3

Dışarıya ses sızıyor mu?

Bu da önemli bir konu. Öncelikle, ürünü deneyimlerken ses seviyesini yüksekte tutmamanızı ve aralıksız olarak uzun süre kullanım gerçekleştirmemenizi öneriyoruz.

Eğer bir toplu taşıma aracında seyahat ediyor ve %80 ses seviyesinde bir şeyler dinliyorsanız, yakınınızdaki biri muhtemelen bir şey duymayacaktır. Ama %70 ses seviyesindeyken sessiz bir ofiste ya da evdeyseniz ve hemen yanınızda biri varsa, dinlediklerinizi az da olsa duyabilir.

 FreeBuds Pro 3

Ppil performansı

Her bir kulaklıkta 55mAh pil bulunuyor. Taşıma ve şarj kutusunda ise, 510mAh pil var. Cihazı beraberinde gelen Type-C kablosuyla şarj edebilirsiniz. Eğer ANC, yani gürültü engelleme kapalıysa, tek şarj ile 6 saat civarı müzik dinleyebilirsiniz. ANC açık ise, 4 saatin üzerine çıkabilirsiniz.

Kutudaki pil değeriyle baktığımızda ise, ANC kapalıyken toplamda 31 saatlik deneyim mümkün. ANC açık olduğunda da toplamda 22 saati görebilirsiniz. Tabii ev ve ofis gibi sessiz ortamlardayken ANC’yi kapatmanızda yarar var. Böylece pil tasarrufu gerçekleştirebilirsiniz.

Realme 11 Pro+ inceleme: Türkiye’de üretilen belki de en iddialı telefon!