Amedspor Başkanvekili Ömer Elaldı’ya 25 yıl hapis istemi

Yayın tarihi: 26 Haziran 2023 Pazartesi 10:57 am - Güncelleme: 26 Haziran 2023 Pazartesi 10:58 am

Diyarbakır’da tutuklanan ancak itiraz üzerine tahliye edilen Amedspor Başkanvekili Ömer Elaldı’ya 25 yıl hapis isteniyor. Ceza talebinin bir masaj salonu baskınıyla ilgili olduğu ortaya çıktı.

Diyarbakır’da 23 Mayıs günü Amedspor Başkan Vekili Ömer Elaldı ile yakın akrabası Şahin Elaldı gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 20 Haziran günü ise tutuklamaya itiraz üzerine Ağır Ceza Mahkemesi’nce ikili tahliye edilmişti.

Sözcü’de Özgür Cebe’nin haberine göre ceza talebi bir masaj salonu baskınıyla ilgili. Sözcü’nün konuya dair haberi şu şekilde:

MASAJ SALONU BASMIŞLAR

“Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca tamamlanan soruşturmanın iddianamesine göre, Serkan Elibol’a ait plazadaki bir masaj salonuna Ömer Elaldı iki kardeşi ve yakın akrabalarından oluşan 9 kişi ile gece saat 23.10’da baskın yaptı. İşyerinin kapatılacağı esnada mekana giren Ömer Elaldı ve beraberindekiler burada işletmeci Serkan Elibol ile masaj salonu çalışanı Büşra Bekil’i işyerine alarak kapıyı kapattı. Ardından işyeri sahibine “Şervan burada mı? Onu tanıyor musun?” dedi.

‘DİYARBAKIR’DA BU İŞİ SİZE YAPTIRMAYACAĞIZ’

İşletmecinin böyle birini tanımadığını belirtmesi üzerine önce işyerini dağıttılar, ardından da işyeri sahibi Serkan Elibol’u döverek darp ettiler. İkinci kez “Şervan nerede” diye sordukları, ikilinin bilmediklerini belirtmesi üzerine bıçak çıkarıp önce Büşra’ya Şervan’ın yerini söyle, yoksa seni öldürürüz” dediler.

Amedspor Başkan Vekili Ömer Elaldı, işletmeci Serkan Elibol’a bıçağı gösterip, “Hepinizi bitireceğiz. Bu işi Diyarbakır’da size yaptırmayacağız” dedi. 9 kişi daha sonra işyerine ait kamera kayıt cihazını da alarak olay yerinden ayrıldı. Darp raporu alan işyeri sahibi polise şikayette bulundu ve işyerine gelenleri fotoğraflarından teşhis etti, aralarında Ömer Elaldı’nın da bulunduğunu söyledi.

POLİS KGYS GÖRÜNTÜLERİNDEN BULDU

Polis güvenlik kameralarının görüntülerini inceleyince plazaya gelen aracı belirledi ve aracın Ömer Elaldı’nın da sahibi olduğu şirket adına kayıtlı olduğunu ve aktif olarak Ömer Elaldı tarafından kullanıldığı tespit edildi. İddianamede, Ömer Elaldı’nın her ne kadar olay günü aracını akrabasına verdiğini ve araçta telefonunu unuttuğunu belirtmiş olsa da, doktor raporu ve teşhis tutanaklarına göre Ömer Elaldı’nın savunmasının hayatın olağan akışına ters düştüğü ve beyanlarının suçtan kurtulmaya yönelik olduğundan itibar edilemeyeceği ifade edildi.

25’ER YIL HAPİS İSTEMİ

Sanıkların fikir ve eylem birliği içinde hareket ederek gece vakti işyerinin kapatılacağı saatte işletmecinin rızası olmadan içeri girip birden fazla kişiyle işyerinde silahla yağma, tehdit, mala zarar verme suçlarını işledikleri, işlenen suçun açığa çıkmasının önüne geçebilmek için de binadan ayrılırken kamera kayıt cihazını da yanlarına aldıkları için ayrı ayrı cezalandırılmaları istendi.

İddianamede Ömer Elaldı ile kardeşleri Enes ve Yusuf Elaldı, diğer akrabaları, Cumali Elaldı, İrfan Elaldı, Mesut Elaldı kardeşler, yine kardeş olan Mehmet Hanifi Elaldı, Mehmet Tahir Elaldı ile Şahin Elaldı’nın 25’er yıl hapisle cezalandırılmaları istendi.”

Sanıkların yargılanmalarına önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak. Amedspor Başkan Vekili Ömer Elaldı, İstanbul ve Diyarbakır’da 26 şubesi bulunan aile şirketi Hacıbaba Pastanelerinin de sahibi olarak biliniyor.