Amazon sonuç vermeyen projeyi rafa kaldırıyor

Yayın tarihi: 10 Ekim 2022 Pazartesi 7:00 am - Güncelleme: 8 Ekim 2022 Cumartesi 5:51 pm

Amazon, Scout adını taşıyan teslimat robotlarının test aşamasını durdurdu.

Dünyanın en büyük e-ticaret platformunun sahibi olan Amazon, müşterilerine teslimatları daha da hızlı ve sorunsuz bir hale getirmek için sürekli yeni yöntemler arıyor. Şirketin bu arayış sırasında başvurduğu araçlardan biri de robotlar.

Bir yandan teslimat dronelarını Amerika’nın çeşitli eyaletlerinde test eden Amazon, bir yandan da teslimat robotları olarak bilinen Scout robotlarını sahada test ediyordu. Ancak şirket bu testlerden istediği neticeyi alamamış olacak ki Scout robotların fişi çekildi.

Amazon

 

Amerikalı teknoloji devi, Scout teslimat robotları projesini rafa kaldırdı. 2019 yılından beri test aşamasında olan bu teslimat robotları, artık test edilmeyecek. Dikdörtgen şeklinde, altı tekerlekli teslimat robotları olan Scout robotlar, Amerika’da dört farklı eyalette sahada test ediliyordu. Bu dört eyalette teslimat robotları, onlara eşlik eden bir insan gözetiminde müşterilere ürünlerini teslim ediyordu. Ancak şirket tarafından yapılan açıklamada da belirtildiği gibi bu teslimatlardan gelen geri dönüşler, teslimat robotlarından müşterilerin çok da memnun olmadığını gösterdi. Öte yandan şirketin masrafları kısma çabasının da bu iptal kararında etkili olduğu tahmin ediliyor.

Scout teslimat robotlarından vazgeçilmesinin ardından, bu projede çalışan 400 işçinin Amazon içinde farklı alanlara dağıtılacağı söyleniyor. Ancak bu 400 kişiden küçük bir kısmının başka teslimat robotları üzerinde çalışmaya devam etme ihtimali de gündemde.

House of the Dragon’ın Türkiye yayıncısı belli oldu