Amazon, sağlık alanına dev yatırım yaptı

Yayın tarihi: 25 Şubat 2023 Cumartesi 8:00 am - Güncelleme: 23 Şubat 2023 Perşembe 7:34 pm

Amazon, geçtiğimiz yıl duyurduğu 3.49 milyar dolarlık One Medical anlaşmasını resmi olarak tamamlayarak sağlık alanına en önemli adımını attı.

Amerikalı teknoloji devi Amazon, farklı alanlara önemli yatırımlar yapmaya devam ediyor. 2017 yılında market zinciri Whole Foods’u satın almak için 13.7 milyar dolar ödeyen şirket, 2021 yılında da köklü film stüdyolarından MGM’i satın almak için 8.45 milyar dolar ödedi. Amerikalı teknoloji devi, geçtiğimiz yıl da One Medical adlı sağlık şirketi ile robot süpürge üreticisi iRobot’u bünyesine katmak için iki önemli anlaşma imzaladı.

Tabii söz konusu bu kadar büyük anlaşmalar olduğunda iki tarafın uzlaşması yetmiyor. Bu anlaşmanın ticari komisyonlar tarafından da onaylanması gerekiyor. Nitekim son dönemin en büyük anlaşmalarından Microsoft-Activision Blizzard anlaşmasının bu komisyonlara takılması bu dev anlaşmaları tamamlamanın zorluğunu ortaya koyuyor. Bu yüzden Amazon bu hafta aldığı haberle rahat bir nefes almış olsa gerek. Çünkü şirketin geçtiğimiz yıl duyurduğu 3.49 milyar dolarlık dev One Medical anlaşması nihayet tüm onayları aldı ve resmi olarak tamamlandı. Artık One Medical ve çatı şirketi 1Life Healthcare Inc. resmi olarak Amazon’un bir parçası.

amazon

Amerikalı teknoloji devi, kesenin ağzını açtığı bu yatırımla birlikte sağlık alanına bugüne kadarki en büyük adımını atmış oldu. One Medical, ABD içinde 26 farklı pazarda 200’den fazla medikal ofise sahip. One Medical kullanıcıları, aylık bir abonelik ücreti ödeyerek hem One Medical tarafından sağlanan doktor hizmetine hem de dijital sağlık uygulamalarına erişim sağlıyor.

Elden Ring için Hogwarts Legacy modu yaptılar

 

Amazon, ilaç sattığı Pharmacy servisi ve online doktorluk hizmetlerine aracılık yaptığı Clinic servisi ile halihazırda sağlık alanında faaliyet gösteriyordu. Ancak One Medical’i satın almasıyla birlikte artık bu alanda çok daha önemli bir oyuncu haline gelecek.