Amazon gelecek yıl bir yeniliğe imza atacak

Yayın tarihi: 20 Kasım 2023 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 18 Kasım 2023 Cumartesi 8:12 pm

Gelecek yıl Amazon, alışveriş sepetinize koca bir araba eklemenize izin verecek. Şirket bugün, gelecek yıl ABD’de araç satışına başlayacağını duyurdu.

Satın alınabilecek ilk arabalar, şirketle Amazon ortaklığının bir parçası olarak Hyundai’den olacak, ancak muhtemelen daha fazla marka eklenecek. Amazon’dan araba satın almak, web sitesinden hemen hemen başka bir şey satın almaktan pek farklı görünmüyor. Bir Amazon blog gönderisine göre, bölgenizdeki araçları modele, donanıma, renge ve özelliklere göre arayabileceksiniz. Bir araba seçtikten sonra, onu teslim almayı veya yerel bir bayiye teslim etmeyi seçebilir ve ardından normalde sitede kullandığınız aynı standart ödeme veya finansman seçeneklerini kullanarak ödemeyi yapabilirsiniz.

Amazon

İlginizi çekebilir: 500 yıl sonra Dünya yaşanmaz hale gelecek: Bilim insanları açıkladı

Hyundai ayrıca şirketle olan ortaklığının bir parçası olarak 2025’ten itibaren arabalarına Alexa’yı da eklemeye başlayacak. Bu, Alexa’dan yalnızca müzik çalmak ve zamanlayıcıları ayarlamak gibi olağan Alexa şeylerini yapmasını değil, aynı zamanda yol tarifleri, trafik güncellemeleri ve hava durumu raporlarını istemesini ve arabanın medya oynatıcısını ve navigasyon sistemini kontrol etmesini de istemenize olanak tanıyacak. İki şirketin ortak çalışması uzun vadede ses getirecek diyebiliriz. Bu kapsamda daha fazla ortaklığın gelmesi de söz konusu olabilir. Zira iki şirket de markette ciddi rakiplere sahip ve bu sebeple bir ortaklık iki taraf için de yarar sağlayabilir.

Google Fotoğraflar, yapay zeka destekli yeni özelliklerini sundu