İmamoğlu’ndan Erdoğan’a: Bir gün beni davet et

Yayın tarihi: 10 Nisan 2023 Pazartesi 1:34 pm - Güncelleme: 10 Nisan 2023 Pazartesi 5:39 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bir çivi dahi çakamadı” dediği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bir gün beni davet et anlatayım” dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim çalışmalarına destek veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “ 3 yılı geçti, bu Büyükşehir Belediyesi İstanbul’a bir çivi dahi çakamadı” sözlerine yanıt verdi.

İmamoğlu, “Efendim neymiş? Bir çivi bile çakmamış diyor bana. Bak bak bak bak. Ben de diyorum ki Allah aşkına bir gün beni davet et anlatayım. Sorun yok, anlatırım. Anlatırım ama bir gün bile yetmez hizmetlerimi anlatmaya bir gün” ifadelerini kullandı.

MHP’Lİ BELEDİYE BAŞKAN’INA TEŞEKKÜR

Amasya Halk Buluşması’nda konuşan Ekrem İmamoğlu, 31 Mayıs 2022’de hayatını kaybeden CHP Amasya Gençlik Kolları Başkanı Emre Can Bağ adına CHP’li gençlerin bir park hazırlamak için kendilerinden destek istediğini, İBB’nin de bu ekipman desteği yaptığını söyledi.
İmamoğlu, parkın yapımına onay verdiği için MHP’li Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’ya teşekkür etti.

Yaşanan bu örneğin AKP iktidarının Türkiye’yi sürüklediği partizanlığa karşı güzel bir örnek olduğunu belirten İmamoğlu şunları söyledi:

“Ben bir şehre gidiyorum, o şehrin belediye başkanını ararım partisine bakmam. Yolda öğrendim bizim burada genç bir evladımız öldü, Allah rahmet eylesin. Amasya Gençlik Kolları Başkanımızdı Emre Bağ. O’na Allah’tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun. Ailesine sabır diliyorum. Bizim arkadaşlarımız düşünmüşler adına park yapacağız. Bizden istediler, biz de ekipman desteğimizi sunduk yolladık buraya. Buradaki belediye de kabul etti. Ben Belediye Başkanı’na teşekkür ediyorum. Bu kadar basit.”

 

 

TOKAT’TA SEVGİ SELİ: HANIMEFENDİLERE ANNELER GÜNÜ HEDİYESİ VERMEYE GELİYORUZ

Ekrem İmamoğlu, Amasya’dan sonra Tokat Halk Buluşması’nda halka seslendi. Ekrem İmamoğlu, hayat pahalılığından kadın hakları üzerinden yapılan tartışmalara kadar kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, “14 Mayıs’ta biz hanımefendilere Anneler Günü hediyesi vermeye geliyoruz” dedi.

İmamoğlu şunları söyledi:

“Hanımefendiler! Doya doya alışveriş yapabiliyor musunuz? Size, özellikle hanımefendilere söylüyorum: Hanımefendileri koruyan, çiftçilik yapan kadınların sosyal haklarını veren, kadın haklarıyla ilgili mücadeleyi sonsuz derecede yüksek yapan, kadınlara karşı şiddete asla ama asla taviz vermeyen, kadın hakları meselesi üzerinden siyasi pazarlık yapmayan bir dönemi getirecek olan Millet İttifakı iktidarı geliyor. Peki bu iktidar ne zaman geliyor? 14 Mayıs’ta geliyor. 14 Mayıs’ta biz hanımefendilere Anneler Günü hediyesi vermeye geliyoruz.”

Ekrem İmamoğlu’ndan ‘Bir çivi çakmadı’ diyen Erdoğan’a grafikli cevap