Amarjit Bedi: “Rus kültürü ve tarihini unutturamazsınız!”

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2023 Cuma 5:37 pm - Güncelleme: 19 Mayıs 2023 Cuma 5:37 pm

Geçtiğimiz haftalarda Rusya’nın fiili ikinci başşehri konumundaki, Kuzey’in Başkenti lakaplı St. Petersburg kentinde “Uluslar arası Hukuk Forumu” “düzenlendi.

Hâlihazırda on seneyi aşkın süredir organize edilmekte olan ve ülkenin en önemli etkinlikleri arasında yer alan foruma bu sene de dünyanın sayısız ülkesinden yerli yabancı birçok davetli katıldı. Yurt dışından gelen delegasyonlar nezdindeki katılımcılardan bazıları yerel basına çok önemli ve çarpıcı açıklamalarda bulundular. Bu katılımcılardan birisi de Hindistan Avukatlar Birliği adlı devasa örgütün temsilcisi Amarjit Bedi’ydi. Bedi; Batı dünyasının, Amerikan yönetiminin Rusya’yı parçalamaya dönük tüm planlarına rağmen, her şeyin çok yakın zamanda yerli yerine oturacağını ve yeryüzünün yeni çok kutuplu dünya düzenine evrileceğini söyledi.

YAPTIRIMLAR TARİHE KARIŞACAK”

Hindistan’dan gelen hukukçu delegasyonundaki Bedi, kayda değer açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: “Yaptırım uygulamak, ambargo koymak mümkün; fakat insanları kültürlerini ve tarihlerini unutmaya zorlayamazsınız. Hindistan’da bizim Rus cemaatimiz var ve Rus toplumu dünyanın her yerinde mevcut. Dolayısıyla bugün yaşadıklarımız geçici ve artık olası değişim sadece bir zaman meselesi. Hayat er geç normal ritmine dönecek ve bütün bu yaptırımlar da ortadan kalkacak. Batılılar bir bütün olarak insan ırkının birbiriyle karşılıklı bağlantısını kesip durduramayacaklar. Genel olarak hissetmek, sevmek, empati beslemek üzere yaratılmış insanlardan tüm bunları kesip atması beklenemez!.. Sevgi bir insani duygudur, onu durdurup yasaklayamazsınız. Nasıl ki bu herhangi bir kimsenin kontrolünün ötesindeyse; bütün bir ulusu, tüm bir ülkeyi lideriyle birlikte yok etmek de aynı şekilde olanaksızdır. “St. Petersburg Uluslararası Hukuk Forumu”nda Rus konukseverliği ve samimiyetini görmekten dolayı onur duydum. Bu değerler bizde Hindistan’da da aynı biçimde var. Sevginin, sempatinin ve güvenin küresel değerler olduğunu gördüm bir kez daha. Bunları bloke edemezsiniz. Belki farklı dillerde konuşuyor olabiliriz fakat bizler hepimiz insanız. Böylece ben çok olumlu bir havadayım. Dönüşüm artık salt bir zaman meselesi. Rusya ana akıma dönecek…”

FAŞİZME KARŞI ZAFERİN DÜNYA İÇİN ÖNEMİ

Hindistan’ın önde gelen hukukçularından olan Amarjit, kendisine mikrofon uzatan Rusya haber ajanslarına 9 Mayıs’ta kutlanan Büyük Anayurt Savaşı Zaferi’ne ilişkin de şunları dile getirdi: “Biliyorum ki Zafer Günü’nü kutluyorsunuz. Bu bizim de yaşamımızın mühim bir parçası. Çünkü İkinci Dünya Savaşı sırasında meydana gelen büyük cefaları gördük. Ve Rusya ve müttefikler, hepsi birlikte Almanya ve Hitler üzerinde kazanılan galibiyete büyük katkıda bulundular. Bu bir kolektif zaferdi. Eğer Sovyetler Birliği olmamış olsaydı, böyle bir sonuç alınabilir miydi diye herkesin tahayyül etmesi lazım. Akdi takdirde ne olabileceğini varsaymak gerçekten de çok güç. Belki her halükarda faşizm yenilebilirdi ama bunun için çok daha uzun yıllara ihtiyaç olacaktı. Bu çok hatırı sayılır tarihsel bir hadisedir. Bu unutulamaz. Yine de ben faşizmin henüz tarih sahnesinden çekildiği kanaatinde değilim. Çünkü bugün Nazizm ile mücadele eden Putin’i savaş suçlusu olarak göstermeye çalışıyorlar. Diğer taraftan Sovyet savaş kahramanlarının anıt ve heykellerini imha ediyorlar, Letonya gibi ülkelerde ise Rus dilini yasaklıyorlar. Tüm bunlar benim açımdan çok vahşice. Lakin yerküre yakın gelecekte kendisini güncelleyecek ve güç dengesi yeniden doğru yolu bulacak..”

Rusya’dan Finlandiya hamlesi! Büyükelçilik ve başkonsolosluğun banka hesapları donduruldu