Altan Tan: HDP seçmeninin büyük çoğunluğu Kılıçdaroğlu’na destek verir

Yayın tarihi: 11 Ocak 2023 Çarşamba 10:24 am - Güncelleme: 11 Ocak 2023 Çarşamba 10:26 am

HDP‘nin eski milletvekili Altan Tan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olması halinde HDP seçmeninin oy vereceğini söyledi.

HDP’nin cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi adayını göstereceğini açıklamasıyla birlikte yeni tartışmalar başladı. Açık müzakere çağrısı yapan HDP, Millet İttifakı’ndan diyalog çağrısı gelmesi halinde adaylarını çekebileceğini söyledi.

HDP’li eski milletvekili Altan Tan da HDP’nin son hamlesini Medyascope’dan Ferit Aslan’a değerlendirdi. Kılıçdaroğlu’nun adaylığı halinde HDP seçmeninin oy vereceğini söyleyen Altan, “Seçmen parlamentodaki duruma bakacak ve kim orada güçlü ise onun adayı daha şanslı durumda olacaktır.” diye konuştu.

HDP’den üç dönem milletvekilliği yapan siyasetçi Altan Tan, HDP’nin bu hamlesinin seçimi ikinci tura taşıyacağını söyledi. Bu durumun AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a fiili destek gibi göründüğünü ve Millet İttifakı’nı zora soktuğunu belirten Tan, “Bu şartlarda her iki ittifakın da HDP ile kamuya açık müzakere yapamayacaklarını tahmin ediyorum” dedi.

“AÇIK GÖRÜŞMEME HDP’Yİ ZORA SOKUYOR”

Altan Tan, her iki ittifakın da açıktan görüşme yapmamasının HDP’yi zor duruma soktuğunu, başta eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş olmak üzere partideki sol kesimin, Erdoğan karşısında kim olursa olsun onun desteklenmesini istediklerini söyledi. Tan, “Ama geniş bir kesim Millet İttifakı’na karşılıksız destek vermek istemiyor. Kürt meselesi ve demokratikleşme ile ilgili Millet İttifakı’ndan bir şeyler duymadıklarını söylüyorlar. Her iki ittifak da HDP’ye ‘Sizinle görüşmeyiz, bize selam vermeyin, ama oylarınızı karşılıksız verin’ diyor. Yani bir bakıma HDP’ye vebalı muamelesi yapılıyor. HDP, böyle zor bir durumda bulunuyor. HDP’nin bu hamlesi yapılan anketlere bakıldığında seçimi ikinci tura taşır. Ama ikinci turda da HDP seçmeni yine aynı durumla karşılaşabilir” dedi.

“KAPALI GÖRÜŞMELER ENFEKSİYONA AÇIKTIR”

Tan şu ifadeleri kullandı:

“Kapalı kapılar ardında yapılan görüşmeler enfeksiyona açıktır. Görüşmeler kamuoyuna açık yapılmalıdır. Buradan hem iktidar hem de muhalefete sesleniyorum: HDP ve PKK ile uğraşıp bu kadar zaman harcayacaklarına, Kürt meselesi ile ilgili konuşmalarını ve Kürtlerin gönlünü kazanmaları gerektiğini söylüyorum.”

HDP’nin ‘aday’ çıkışı seçim hesaplarını değiştirdi! “Bir araya gelinmeli”