Alper Taş: 43 yıldır 12 Eylül’ü yaşamaya devam ediyoruz

Yayın tarihi: 12 Eylül 2023 Salı 11:16 am - Güncelleme: 12 Eylül 2023 Salı 11:17 am

Sol Parti MYK Üyesi Alper Taş, “43 yıldır 12 Eylül’ü değişik düzeylerde yaşamaya devam ediyoruz” dedi.

Sol Parti MYK Üyesi Alper Taş, 12 Eylül Darbesi’nin 43. yıl dönümü nedeniyle TELE1’de Alev Olgay’ın sunduğu Gün Başlıyor programına açıklamalarda bulundu.

Alper Taş, 12 Eylül Darbesi’nin sona ermiş bir tarihsel dönem olmadığını, etkileri ve sonuçları itibarıyla bugün de devam ettiğini ve Türkiye’nin 43 yıldır 12 Eylül’ü değişik düzeylerde yaşadığını söyledi.

“SONA EREN BİR TARİHSEL DÖNEM DEĞİL”

Taş şu ifadeleri kullandı:

“12 Eylül 1980 Darbesi bir yıl, iki yıl hatta 1983 yılında seçimle sivil yönetime geçmekle sona eren bir tarihsel dönem değil. Etkileri ve sonuçları itibarıyla uzun bir Eylül yaşıyoruz. 43 yıldır 12 Eylül’ü değişik düzeylerde yaşamaya devam ediyoruz. 12 Eylül zihniyeti, hukukundan kopabilmiş ve onunla gerçek bir hesaplaşma yaşamış değiliz. O sürece eşlik eden önemli bir nokta Yeşil Kuşak stratejisiydi. O sonra AKP döneminde Ilımlı İslam stratejisi olarak önümüze geldi ama birbirinin devamı olan şeyler. Solu bastırma noktasında bütün gerici dinamikleri, faşist dinamikleri NATO konsepti çerçevesinde ABD emperyalizmi ve büyük güçler Türkiye’de geliştirdi.”

Alper Taş: Dindar yurttaşlarımıza sunacağımız çizgi laikliktir