Alper Taş: Dindar yurttaşlarımıza sunacağımız çizgi laikliktir

Yayın tarihi: 5 Ekim 2022 Çarşamba 1:02 am - Güncelleme: 5 Ekim 2022 Çarşamba 1:46 am

Sol Parti Parti Meclisi (PM) Üyesi Alper Taş TELE1’de yayınlanan Ayrıntılar programının konuğu oldu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yayınladığı video ile başlayan başörtüsü sorunu tartışmalarına değinen Taş, Bizim dindar yurttaşlarımıza bizim sunacağımız çizgi laikliktir” dedi.

TELE1 ekranlarında Enver Aysever’in sunduğu Ayrıntılar programına katılan Sol Parti PM üyesi Alper Taş, Türkiye gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Taş, Türkiye’de muhafazakarların değil laiklerin endişeli olduğunu söyledi. Taş,” Tarikatçılık meselesinin AKP döneminde zirvesini yaşıyoruz. Bir dönemin ürünü bu. Bugün ülkeyi dinci bir siyasal akıl yönetiyor. Laiklik solun ve sosyalist hareketin sahip çıkması gereken değerdir. Çünkü Türkiye’nin bugün yaşadıklarının altında yatan iki faktör kamuculuğun ve Laikliğin tasfiyesidir” açıklamasında bulundu.

Hüseyin Baş: Başörtülülerin yüzde 50’si AKP’ye oy vermiyor

“DİNDAR YURTTAŞLARIMIZA SUNACAĞIMIZ ÇİZGİ LAİKLİKTİR

Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü sorunu hakkındaki çıkışına değinen Taş, “Halkın içinde Millet İttifakı başa gelecek de başörtüsü yeniden yasaklanacak korkusu yok. Bu konu geride kaldı. Bugünün Türkiye’sinde AKP’ye yarayacak en çok yarayacak olan meseleyi yeniden inanç ve kimlik siyasetine oturtan tartışmalardır. AKP bunu kendi başarısı olarak görüyor. Bugün kriz almış başını gidiyor ama Millet İttifakı ve CHP’nin bütün siyaseti endişeli muhafazakar kesimi tatmin etmek. Bizim dindar yurttaşlarımıza bizim sunacağımız çizgi laikliktir. Eğitim dincileştiriliyor, sansür yasası geçiyor, Sivas’ta yakılan bizleriz, Maraş’ta katledilen bizleriz başımıza gelmedik bir şey kalmadı. Aleviler öz yurdunda garip. Biz ne ile uğraşıyoruz. Biz sağa oy veren dindar yurttaşlarımıza sol dille seslenelim. Soldan konuşmaktan korkmayın. Sağın dili kirlendi. Sağa oy veren yurttaşlarımızın da solun temiz diline ihtiyaçları var.” dedi

“KEMAL BEY BU KONUDA İSTEKLİ”

Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarına değinen Taş, “Kemal bey bu konuda istekli bir sürecin önderliğini yapmaya çalışıyor. ‘Ben ben ben’ diyen bir insan değil. Kendisiyle kazanılacağını görüyorsa aday olacaktır. Ama kendisiyle kazanılamayacağını gördüğü bir noktada kiminle kazanılacağı konusunda çeşitli fikirlere açık bir insandır. Ekmeleddin İhsanoğlu vakasının olduğu dönemde kendisine ‘Türkiye’nin dengeleri çok sağda solun rüzgarını estirelim dedik’ ama karşılaştığımız tablo bambaşka oldu” ifadelerini kullandı.