Almanya’dan Kıbrıs açıklaması! “İki devletli çözüm seçenek değil”

Yayın tarihi: 10 Ocak 2023 Salı 12:03 pm - Güncelleme: 10 Ocak 2023 Salı 12:03 pm

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, GKRY Dışişleri Bakanı İoannis Kasulidis ile bir araya geldi. Baerbock, mevkidaşıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında, “Almanya kesinlikle sizin tarafınızda. Çözüm ancak Birleşmiş Milletler kararları temelinde bulunabilir.” dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Dışişleri Bakanı İoannis Kasulidis ile bir araya geldi. Mevkidaşıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Baerbock, Kıbrıs’ın durumuna ilişkin “İki devletli çözüm seçenek değil” dedi.

“ALMANYA KESİNLİKLE SİZİN TARAFINIZDA”

Kıbrıs’taki gerilimin azaltılması için çaba göstermeye devam edeceklerini kaydeden Baerbock, “Almanya kesinlikle sizin tarafınızda. Çözüm ancak Birleşmiş Milletler kararları temelinde bulunabilir” ifadelerini kullandı.

Güney Kıbrıs’ta papazlardan sonra vekillere de silah eğitimi!

“BİZ ALMANLAR SİZİ DAHA İYİ ANLARIZ”

Baerbock ayrıca, “Bölünmüşlüğüne dair bir tarihe sahip olan bir ülke olarak biz Almanlar, mevcut statükodan duyduğunuz hayal kırıklığını belki de diğer Avrupa ülkelerinden biraz daha iyi anlayabiliriz. Bu nedenle Almanya burada kararlı bir şekilde yanınızda duruyor. ” diye konuştu.

KKTC’den Kıbrıs Rum kesiminin silahlanmasına tepki

Kasoulides de “Bölünmenin bir çözüm olamayacağını” belirterek, “Önümüzde Kıbrıs, Yunanistan ve Türkiye’de olmak üzere üç seçim var. Diyaloğun yeniden başlatılmasına yönelik çabalar ancak Türkiye’deki seçimlerden sonra başlayabilir” dedi.