Almanya’da ‘Öcalan’ kararı

Yayın tarihi: 9 Ocak 2024 Salı 8:03 am - Güncelleme: 9 Ocak 2024 Salı 8:04 am

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde mahkeme terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının toplantı ve gösterilerde kullanılmasına yönelik yasağını onadı.

Almanya’da, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının toplantı ve gösterilerde kullanılmasına yönelik yasakla ilgili Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Yüksek İdare Mahkemesi’nden karar geldi. Yüksek mahkeme, Düsseldorf Eyalet Mahkemesi’nin Kasım 2017’de aldığı yasak kararına yapılan itirazı, PKK’nın Avrupa Birliği (AB) terör örgütleri listesinde yer alması ve Almanya’da faaliyet göstermesinin yasak olması nedeniyle reddetti.

Böylece yüksek mahkeme, Düsseldorf Eyalet Mahkemesi’nin PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının toplantı ve gösterilerde kullanılmasına yönelik yasağını onamış oldu.

KRV Yüksek İdare Mahkemesi’nin verdiği kararın nihai olmadığı, bu sonuca Federal İdare Mahkemesi’nde itiraz edilebileceği belirtildi.

PKK elebaşı Öcalan’ın fotoğrafının yanı sıra terör örgütüne ait rozet ve flamalar da eyaletin başkentindeki Düsseldorf Eyalet Mahkemesinin kararıyla yasak kapsamında yer alıyor.

Özgür Özel’den Erdoğan’a ‘Öcalan’lı yanıt

Kaynak: AA