Alman Marshall Fonu: Türkiye’de halkın yüzde 65’i demokrasinin durumundan memnun değil

Yayın tarihi: 13 Eylül 2023 Çarşamba 8:00 am - Güncelleme: 13 Eylül 2023 Çarşamba 8:02 am

Haber: Yılmaz Polat-TELE1 Washington Temsilcisi 

Alman Marshall Fonu’nun ‘Türkiye, Amerika, İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, İspanya, Portekiz, İsveç, Polonya, Romanya ve Litvanya’da yapılan kamuoyu yoklamalarını temel alan ‘Transatlantik Eğilimler’ adlı 2023 raporu yayınlandı.

Raporda,14 ülke arasında yapılan anketlerde, ‘ Türkiye’de halkın yüzde 65’inin demokrasi durumundan memnun olmadığı’ bildirildi.

GÖÇ VE TERÖR

Rapora göre, ‘Türklerin yüzde 74’ü demokrasi, yüzde 72’si refah, yüzde 66’sı da istikrarın ‘çok önemli’ olduğunu düşünüyor.Türkiye,14 ülke içinde demokrasisi en kötü ülke olarak algılanıyor.’ Raporda, ‘Türkiye’de Önümüzdeki yıllarda en önemli güvenlik meselesi sorusuna verilen bir numaralı yanıtın göç ve terör olduğu göze çarpıyor’ deniyor.

YÜZDE 25’İ GÜVENİLİR BULUYOR

Raporda, ‘Türkiye, 14 ülke içinde yüzde 43’le göçten, yüzde 17 ile de terörden en çok kaygılanan ülke’ olduğu anlatılıyor. Alman Marshall Fonu tarafından hazırlanan Transatlantik Eğilimler 2023 raporunda ‘Türkiye’yi, 14 ülkeden ankete katılanların sadece yüzde 25’inin ‘güvenilir’ olarak nitelediği’ yer alıyor. Anketlerde en güvenilir ortak ülkeler’ sorusuna ‘Kanada, Almanya ve İsveç’ en fazla puan toplayan ülkeler oldu.

https://www.gmfus.org/news/transatlantic-trends-2023

Yılmaz Polat, Yanardağ’ın tutuklanmasının finans çevrelerindeki yankılarını anlattı