Alman Gazeteciler Birliği’nden Merdan Yanardağ’a destek! “Saçma suçlamalarla susturulmak isteniyor”

Yayın tarihi: 15 Temmuz 2023 Cumartesi 11:21 am - Güncelleme: 15 Temmuz 2023 Cumartesi 11:22 am

Alman Gazeteciler Birliği, hedef gösterilip tutuklanan TELE1 Genel Yayın Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ‘ın serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

Alman Gazeteciler Birliği (dju), TELE1’de yayınlanan ‘4 Soru 4 Yanıt’ programında Abdullah Öcalan’a ilişkin yaptığı açıklamalar çarptırılarak hedef gösterilen ve 18 gündür Silivri Cezaevi’nde hukuksuz tutuklu bulunan Merdan Yanardağ’ın serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

“MUHALİF GAZETECİ MERDAN YANARDAĞ’IN SESİNİ KESMEK İSTİYORLAR”

Almanya’daki en büyük ikinci işçi sendikası Ver.di bünyesinde, medya emekçilerinin en büyük sendikası olarak yer alan dju, “Muhalif gazeteci Merdan Yanardağ’ın sesini kesmek istiyorlar” dedi. dju’nun açıklaması söyle:

“Türkiye’deki muhalif televizyon kanalı TELE1’in Genel Yayın Yönetmeni saçma suçlamalarla susturulmak isteniyor. Merdan Yanardağ iki haftadır Türkiye’de cezaevinde. Ancak savcı kendisine daha şimdiden dava açtı. Savcılık, Yanardağ’ın terör suçundan hapisteki PKK kurucusu Abdullah Öcalan’ın zeki olduğu yönündeki açıklamasını terör propagandası olarak görüyor. Ver.di bünyesindeki Alman Gazeteciler Birliği (dju) olarak bu tutuklamayı ve suçlamayı şiddetle kınıyoruz! Burada bir gazeteci abartılı suçlamalarla belli ki susturulmak istendiği açıkça görülüyor. TELE1’in yayın yasağı alması da bu varsayımı doğruluyor. Dju olarak, Merdan Yanardağ’ın derhal serbest bırakılmasını ve TELE1’e yayın yasağının kaldırılmasını talep ediyoruz.”

“Tuzağın kampana sesleri bunlar” diyen Celal Ülgen: Merdan Yanardağ’a yeni dava açılabilir