“Tuzağın kampana sesleri bunlar” diyen Celal Ülgen: Merdan Yanardağ’a yeni dava açılabilir

Yayın tarihi: 14 Temmuz 2023 Cuma 9:00 pm - Güncelleme: 14 Temmuz 2023 Cuma 9:00 pm

Avukat Celal Ülgen, “Bütün savunmalarını aldıktan sonra Merdan Yanardağ’ın diyecekler ki biz seni terör örgütü olarak da yargılayacağız” dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın kurgu video kumpasıyla tutuklanmasının ardından hazırlanan iddianamenin kabul edilmesini değerlendiren Avukat Celal Ülgen, Merdan Yanardağ’a yeni bir dava daha açılabileceğini söyledi.

Evren Özalkuş’un sunduğu 4 Soru 4 Yanıt programında TELE1 Koordinatörü Murat Taylan’ın sorularını yanıtlayan Celal Ülgen, Merdan Yanardağ hakkında terör örgütü davası açılabileceğini söyledi.

Ülgen konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Oradaki o karar aslında tuzak bir karar. Yani, gelecekte ne yapacaklarını gösteriyorlar. Şimdi ne yapacaklar söyleyelim. Bütün savunmalarını aldıktan sonra Merdan Yanardağ’ın diyecekler ki biz seni terör örgütü olarak da yargılayacağız. Bu nedenle sana ek savunma hakkı veriyoruz diyecekler. Çünkü dosyayla alakası olmayan bir şey. Tamamen kumpas, tamamen kurgu. Bazı konularda biz kumpasın ayak sesleri diyoruz. Bu ayak sesi değil, kampana sesi bunlar. Tuzağın kampana seslerini ne yazık ki Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi bir günde okuyup kabul ettikten sonra bunu da kurgulayabiliyor.”

Ercan Akyol, Merdan Yanardağ’ı çizdi: Suç ve ceza!