Alien projesi ortaya çıktı

Yayın tarihi: 26 Nisan 2023 Çarşamba 9:30 am - Güncelleme: 25 Nisan 2023 Salı 3:16 pm

Alien’ın yeni bir filmi yolda, bununla birlikte yakın zamanda Aliens: Dark Descent adında yeni bir oyun çıkacak. Fakat tüm bunlar haricinde neredeyse birçok kişinin varlığından bile haberi olmadığı Alien projesi ortaya çıktı. Projeden sorumlu ekipte yer alan Josh Sawyer detayları paylaştı.

KOTOR 2, Neverwinter Nights 2, Fallout: New Vegas ve daha birçok oyuna imza atan Obsidian Entertainment, Aliens RPG olarak adlandırılan bir oyun üzerinde de çalıştı. 2006 – 2009 yılları arasında geliştirilen Aliens oyunu hiçbir zaman gün ışığına çıkmadı ve iptal edildi.

O zamanlar ekipte bulunan Josh Sawyer, proje hakkındaki birkaç detayı paylaştı. Aliens RPG oyununu potansiyeli olan bir yapım olarak nitelendiren Sawyer, “Geliştirme çok yavaş ilerliyordu. Oynanabilir oyun seviyesinde değildi. Aynı dönemde SEGA ile Alpha Protocol projemiz de vardı. Aliens’ı, Alpha Protocol için iptal ettik. Aliens’la ilgili birçok harika fikir vardı, ancak fikirler uygulanmadığında onları yatırımcılara ve yöneticilere sunamazsınız. İptal edilen bu oyundan çıkardığım en büyük ders, elinizde oynanabilir bir şeyler yoksa, oyun da yok demektir. Belki birkaç istisna olabilir” dedi. Obsidian, sektörden birçok deneyimli yapımcının yer aldığı ve harika oyunlara imza atan bir stüdyo. Aliens RPG iptal edilmeseydi, dikkat çekici oyunla karşılaşabilirdik.

Alien

Bir süre önce Alien: Romulus isimli filmin çekimleri başladı. Bu yapım, Ridley Scott’ın Alien öncesini anlatan üçlemesinden farklı ve bağımsız bir yapım olacak. Fede Alvarez tarafından yönetilen Alien Romulus‘un oyuncu kadrosu gençlerden oluşuyor. Her ne kadar filmin konusu sır gibi saklansa da, kulislerde klasik bir Alien senaryosuyla karşılaşacağımıza dair bir takım söylentiler var. Sigourney Weaver’ın bu filmde konuk oyuncu olarak yer alabileceği iddia ediliyor.

Yeni bir Star Trek filmi geliyor

 

 

Beyaz perde de son zamanlarda bazı oyuncuların ünlendiği ve özdeşleştiği rollere geri döndüğünü, yeniden çevirim veya devam filmlerinde yer aldıklarını görüyoruz. Hollywood’un yeni trendi diyebiliriz. Jamie Lee Curtis ve Halloween buna örnek verilebilir. Neve Campbell, Scream 5’te oynamıştı. Courteney Cox da Scream 6’da geri döndü. Weaver’ın da Alien: Romulus’te kısa süreli olarak görünmesi bile kesinlikle ilgi çekici olacaktır. Ancak bu dedikoduyu herhangi bir şekilde doğrulamanın yolu da yok.