Ali Yerlikaya’dan Sedat Peker’in gündeme getirdiği Mersin Limanı’na muz operasyonu! Bu kez kokainin sahibi de gözaltında

Yayın tarihi: 27 Ekim 2023 Cuma 10:52 am - Güncelleme: 27 Ekim 2023 Cuma 6:36 pm

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, daha önce suç örgütü lideri Sedat Peker‘in işaret ettiği Mersin Limanı’nda 610 kilo kokain ele geçirildiğini ve kokainin getirildiği muz konteynerlerini alacak olan 3 şüphelinin de yakalandığını duyurdu

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Mersin Uluslararası Limanı’nda yapılan aramada yasal yükü muz olan konteynerde 610 kilogram kokain ele geçirdi. Ekvador’dan gelecek olan muz kolilerinin içerisine kokain maddesinin yerleştirildiği istihbaratı alan narkotik güçleri, konteynerin uluslararası rotasını takip etti.

KONTEYNERİ ALACAK İSİMLER YAKALANDI

Uyuşturucu madde Mersin Limanı’na geldiğinde “Narkogüç” operasyonu başlatıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından operasyonun ayrıntılarını açıklarken muz yüklü konteynerleri alacak olan firmanın da sahibinin de aralarında olduğu 3 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Yine Mersin Limanı yine uyuşturucu! Akış 2 yıldır durmuyor

SEDAT PEKER İŞARET ETMİŞTİ

Ali Yerlikaya’nın operasyonu duyurmasının ardından Suç örgütü lideri Sedat Peker’in Mersin Limanı’nı işaret ettiği açıklamalar akıllara geldi. Peker dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da ismini vererek, “Mersin Limanında ve körfezdeki limanlarda tonlarca kokain yakalandı. Bu kokainler kimin? Yine ses yok. 10 gram uyuşturucu yakalayıp, 7-8 kişiyi tutuklatıp kahramanlık yapan süslü sülü; kesin cezaevine gireceksin” açıklamasında bulunmuştu.

İki yıldır uyuşturucu akışı neden durmuyor?

KOKAİNLER YERİNE BAŞKA MADDELER İMHA EDİLİYOR İDDİASI

Peker ayrıca yakalanan uyuşturucu maddeler ile ilgili şu iddiaları öne sürmüştü:

“Devamlı şu kadar kokain yakaladık, bu kadar kokain yakaladık diyor ya; ben size bu kokainlerin yerine diş sağlığıyla ilgili maddelerin nasıl imha edildiğini bu kokainlerin ise Avcılar bölgesindeki rezidanslar başta olmak üzere şehrin içindeki bazı lüks rezidanslardaki dairelerde, orta ölçekli torbacılara nasıl satıldığını önümüzdeki günlerde ispatlarıyla, keyifle anlatacağım”

SOYLU DÖNEMİNDE YAPILAN OPERASYONLARDAKİ KOKAİNLERE NE OLDU?

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu döneminde yine Mersin Limanı’nda yapılan narkotik operasyonlarında yüzlerce kilo kokain ele geçirilmişti. Suç örgütü lideri Sedat Peker ele geçirilen kokainlerin imha edilmediğini iddia etmişti. Soylu dönemine denk gelen 2021 yılında 463 kilo, 2022 yılında 258 kilo ve 2023 yılında 97 kilo 500 gram kokain ele geçirilmişti. Soylu döneminde kokainin alıcıları yakalanamamıştı.

SEDAT PEKER DE PAYLAŞTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya kendisine ait sosyal medya hesabından Mersin Limanı’na yapılan narkotik operasyonunu açıkladığı  paylaşımı Sedat Peker de kendi hesabından paylaşması dikkatlerden kaçmadı

Mersin Limanı’ndaki uyuşturucu trafiği! 2021’den bu yana 3 tona yakın kokain ele geçirildi