Ali Tezel canlı yayında ağlayarak isyan etti: Ülkesi güzel günler yaşasın diye…

Yayın tarihi: 26 Aralık 2018 Çarşamba 2:16 pm - Güncelleme: 26 Aralık 2018 Çarşamba 3:56 pm

Tele1 programcısı  ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel bir yandan isyan ederken göz yaşlarına boğuldu.

Televizyondaki  konuşmaları nedeniyle sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlatılmış ve evlerine polis gitmişti. Akpınar ve Gezen, çıkarıldıkları mahkemeden “adli kontrol şartıyla” serbest bırakıldı.  Tele1’de her salı günü canlı olarak yayımlanan “Ali Tezel’e sorun” programında, yurttaşların soruların yanıtlayan Ali Tezel,  bir anda konuyu değiştirerek Metin Akpınar ile Müjdat Gezen’in mahkemeye çıkarılmalarına getirdi.  Ali Tezel,  “Onlar bizi yıllarca güldürdü, düşündürdü. O Metin Akpınar’ın yürüyüşü…” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Ali Tezel gözyaşları içinde şunları söyledi: “Onları gözaltına alıp, üstelik gözaltı kararı olmadığı halde alıp karakola, adliyeye götürüp ne diye ifadesini alırsınız? Müjdat Gezen’den Metin Akpınar’dan bu ülkeye ne zarar gelebilir, onlar bu ülke için ne yapabilir. Onlar bizi yıllarca güldürdü, düşündürdü o Metin Akpınar’ın yürüyüşü, Müjdat Gezen’in dik duruşu. 12 Eylül’de içeri girmiş adam. 12 Eylül’de dikta, diktatör Kenan Evren onu içeri almış. Neden? Çünkü demokrasi aşığı! Ülkesi için, milleti için daha güzel günler yaşasın diye sanatını yapan, bütün
parasını Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ne harcayan, binlerce çocuğumuzu sanatçı yetiştirmek için uğraşan birisini bir insan nasıl gözaltına almak isteyebilir.

 

‘ALİ TEZEL’E SORUN’ (25 ARALIK 2018) PROGRAMIN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN