Ali Palabıyık: Yapay zeka ile yapıldığı söylenen hakem atamalarını Büyükekşi yapıyor

Yayın tarihi: 16 Aralık 2023 Cumartesi 1:27 pm - Güncelleme: 16 Aralık 2023 Cumartesi 1:27 pm

FIFA kokartlı eski hakem Ali Palabıyık, yapay zeka ile yapıldığı belirtilen hakem atamalarını TFF Başkanı Mehmet  Büyükekşi‘nin yaptığını söyledi.

Eski hakem Ali Palabıyık, hakem atamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

“MASASINA GELİR VE O ONAYLAR YA DA REDDEDER”

Palabıyık, “Mehmet Büyükekşi hakem atamalarında her zaman son sözü söyler. Atamalar masasına gelir o onaylar veya reddeder. Bu atamaların nasıl yapıldığının kimse bilmiyor” dedi.

Habertürk yayınında konuşan Palabıyık şöyle devam etti:

“VAR konusu Türkiye’de kangren oldu. Günden güne de problem artıyor. VAR hakemlerinin eğitim seviyesini artırmadığımız sürece bunu devam ettirmek zor. VAR hakem kadrosu kısıtlı. Son dönemdeki hatalar akıl almaz duruma geldi, anlam veremiyoruz.”

“BÖYLE BİR TFF BAŞKANI HİÇ GÖRMEDİM”

Palabıyık, “Hakemler algoritma ile atanır, Mehmet Büyükekşi’nin önüne gelir. Mehmet Büyükekşi hangi maçı, hangi hakemin yöneteceğine karar verir. Hakemlerle bu kadar iç içe olan, bu kadar hakemlere müdahil olan, her şeye karışan bir TFF başkanı hiç görmedim.” şeklinde konuştu.

“HAKEMLERE BASKI YAPTI”

Hakemliği döneminde Büyükekşi’nin kendisine “kasıtlı olarak yanlış karar veriyorsun” dediğini de belirten Palabıyık, Halil Umut Meler’e saldırı sonrası liglerin devam etmesi hakkında da şunları söyledi: “Futbolun devam etmesi gerekiyor. Mehmet Büyükekşi kulüplerin isteğiyle hakemlere baskı yaptı. Büyükekşi hakemlerin arkasında olmalıydı.”

Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç: Mehmet Büyükekşi’nin tavrı kabul edilemez

Kaynak: TELE1