Ali Mahir Başarır hakkında soruşturma başlatıldı

Yayın tarihi: 29 Kasım 2020 Pazar 4:33 pm - Güncelleme: 29 Kasım 2020 Pazar 6:55 pm

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, trollerin hedefindeki Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında re’sen soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında resen soruşturma başlattı.

Canlı yayında gergin anlar: Tank Palet ordu değil mi?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

“Katıldığı bir TV programında ‘Türk ordusu satılmış’ diyen 27’nci dönem Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca TCK’nın 301’inci maddesi uyarınca ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin askeri teşkilatını alenen aşağılama’ suçlarından resen soruşturma başlatılmıştır” denildi.

BAŞARIR: ORDUMUZUN SAVAŞ FABRİKASINI BİR BAŞKA ÜLKEYE SATMAK HAİNLİKTİR

Başarır ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Habertürk’teki konuşmamın çok başka yerlere çekildiğini hayretle izliyorum. Benim eleştirim Tank Palet Fabrikamızın Katar’a satışına yöneliktir. Arkasındayım. Ordumuzla uzaktan yakından alakası yoktur! Ordumuzun savaş fabrikasını bir başka ülkeye satmak hainliktir. İhanettir!”

NE OLMUŞTU?

Katıldığı bir televizyon programında, Sakarya’da kurulu Tank Palet Fabrikası’nın Katar ortaklı BMC’ye devrini gündeme getiren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar’a satılmış” cümlesi ile AKP’nin, yandaş medyanın ve trollerin hedefi olmuştu.

Başarır, “Öyle bir noktadayız ki; Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar’a satılmış. Ben değer biçemiyorum; 20 milyar dolar olduğu söyleniyor, 50 milyon dolara satılmış…” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerinde stüdyoda bulunan kamuoyu araştırmacısı Hilmi Daşdemir ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Yaşar Hacısalihoğlu Başarır’ın sözlerine tepki gösterdi. Daşdemir, “Hangi ordu satılmış” diye sorarken, Ali Mahir Başarır “Tank Palet ordu değil mi?” diye yanıt verdi.

RTÜK’ten Habertürk’teki programa inceleme

CHP’Lİ ÖZKOÇ’TAN TEPKİ: ÜLKEMİZİN PEŞKEŞ ÇEKMEYE KALKANLARIN ÜZERİNE YÜRÜYECEĞİZ

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ilgili sözlerinin ardından CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’a hakkında soruşturma başlatılmasını ‘kınayarak’, “Ülkemizi gizli kapaklı yabancı ülkelere peşkeş çekmeye kalkanların üzerine yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Özkoç, CHP’li Başarır hakkında açılan soruşturmaya Twitter hesabından tepki göstererek, “Sözlerini açıklamasına rağmen, algı operasyonuyla, Milletvekilimiz Ali Mahir Başarır’a başlatılan soruşturmayı kınıyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar, ‘Tank Palet Vatandır’ demeye, ülkemizi gizli kapaklı yabancı ülkelere peşkeş çekmeye kalkanların üzerine yürümeye devam edeceğiz” dedi.