Canlı yayında gergin anlar: Tank Palet ordu değil mi?

Yayın tarihi: 29 Kasım 2020 Pazar 12:56 pm - Güncelleme: 29 Kasım 2020 Pazar 12:56 pm

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Tank Palet’in Katar’a satılmasına tepki gösterirken eleştirilere “Tank Palet ordu değil mi?” ifadeleriyle yanıt verdi.

Habertürk TV’de yayımlanan Eren Eğilmez’in sunduğu Gerçek Fikri Ne adlı programda gerginlik çıktı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır Tank Palet’in Katar’a satılmasına tepki gösterdi. Başarır, “Öyle bir noktadayız ki; Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar’a satılmış. Ben değer biçemiyorum; 20 milyar dolar olduğu söyleniyor, 50 milyon dolara satılmış…” ifadelerini kullandı.

“TANK PALET ORDU DEĞİL Mİ?”

Bunun üzerinde stüdyoda bulunan kamuoyu araştırmacısı Hilmi Daşdemir ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Yaşar Hacısalihoğlu Başarır’ın sözlerine tepki gösterdi. Daşdemir, “Hangi ordu satılmış” diye sorarken, Ali Mahir Başarır “Tank Palet ordu değil mi?” diye yanıt verdi.

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN TEPKİ

Programın ardından Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca Başarır’a çok sert ifadelerle yüklendi. Karaca, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kahraman ordusuna ‘Satılmış’ ifadesini kullanan bu ahlaksız ne acı ki , bu milletin vekili sıfatını taşıyor. Savcılar derhal harekete geçmeli ve hukuk önünde bu ahlaksızlığın hesabını bu müptezel vermeli.” ifadelerini kullandı.

‘BU VEKİL DERHAL ÖZÜR DİLEMELİDİR’

Karaca’nın bu tweetini alıntılayan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ise, “Muhaberat artığı,Esed aşığı bir CHP milletvekilinin katıldığı TV programında kahraman ordumuza karşı kullandığı çirkin ifadeler ne kadar canlarının yandığını gösteriyor. Bu ifadeleri telin ediyorum. Aziz milletimizi temsil etme onuruna layık olmayan bu vekil derhal özür dilemelidir” ifadelerini kullandı.

‘ŞİDDETLE KINIYORUZ’

Başarır’ın sözlerine AKP Sözcüsü Ömer Çelik de tepki gösterdi. Çelik, Başarır’ı ‘şiddetle kınadıklarını’ söyledi.

Çelik’in sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle:

Kahraman Türk Ordusu hakkında ahlak ve seviye yoksunu ifadeler kullanan CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır’ı şiddetle kınıyoruz. “Türk Ordusu satılmış” diyen CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır şuursuz ve zehirli bir dil kullanıyor.

CHP yöneticileri öğretmenlerimizden askerlerimize kadar tüm değerlerimizi saygısız bir dille hedef alıyor. Bu zihniyete karşı en güçlü cevabı vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Kahraman Türk Ordusuna dışardan ve içerden yöneltilen her türlü saygısızlığı mahkum ediyoruz.

Kahraman Ordumuz bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin korunması için milletimizin emrindedir. Gücü ve kabiliyetleri ile tüm dünyanın takdir ettiği bir ordudur. Milletimiz için eşsiz bir değerdir. Siyasi provakasyonların ordumuzu hedef almasına müsaade etmeyeceğiz.

Suriye’de, Libya’da ve Doğu Akdeniz’de güvenliğimiz ve haklarımız için kahramanca mücadele eden ordumuzla ilgili kullanılan bu saygısız ve düşmanca dile geçit vermeyiz. Kardeş Azerbaycan’ın yanında olan askerlerimizin onurlu ve kahraman mücadelesi tarihi bir değere sahiptir.