Ali Koç hakkında suç duyurusu!

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2022 Pazar 11:23 am - Güncelleme: 8 Mayıs 2022 Pazar 11:23 am

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç’un açıklamalarının ardından Trabzonsporlu Hukukçular Derneği ve Bordo Mavi Gönüller Platformu Koç hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

Trabzonsporlu Hukukçular Derneği, Ali Koç hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçu yönünden” suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Derneğin yazılı açıklamasında “Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’un basın toplantısında sarf ettiği tahkir ve tahrik edici, kutuplaştırıcı sözlerin kaçınılmaz sonucu olarak, bugün yaşanan ve ileride yaşanması muhtemel menfi eylemler nedeniyle ilgili şahıs hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçu yönünden pazartesi günü suç duyurusunda bulunulacaktır. Değerli taraftarlarımızın tahriklere kapılmadan şampiyonluğun tadını çıkarmaya devam etmelerini, sürecin takipçisi olunduğunun bilinmesini isteriz” ifadelerine yer verildi.

“BEKA MESELESİ OLUŞTURMAYA ÇALIŞAN…”

Bordo Mavi Gönüller Platformu’ndan yapılan açıklamada ise “Ali Koç, birkaç ay önce Trabzonspor’un başarısının tesadüf olmadığını, hakemlere bağlı olmadığını söylemiş fakat şimdi kendi başarısızlığını örtmek ve Trabzonspor’un görkemli şampiyonluğunu itibarsızlaştırmak için kendi taraftarlarını kandırarak Trabzonspor üzerinde sosyolojik kırılmalara sebep olacak bir öfke oluşturmaya çalışıyor. Futbol üzerinden kardeşliği bozan, hezeyanlarını siyasi bir hesaplaşmaya çevirip ülkede beka meselesi oluşturmaya çalışan Fenerbahçe başkanı hakkında Bordo Mavi Gönüller olarak savcılığa suç duyurusunda bulunacağız” denildi.

Ekrem İmamoğlu’ndan Ali Koç’a yanıt: İktidara toz kondurmamasını camianın takdirine bırakıyorum