Ümit Özdağ: 900 binden fazla Suriyeliye vatandaşlık verildi

Yayın tarihi: 16 Mart 2022 Çarşamba 4:10 pm - Güncelleme: 16 Mart 2022 Çarşamba 4:26 pm

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, Türkiye’de 900 bin fazla Suriyeliye Türk vatandaşlığı verildiğini iddia etti. Özdağ, ayrıca partisinin Türkiye’deki göçmenleri zorla göndereceğini açıkladı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, TELE1’de yayımlanan Betül Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası isimli programa konuk oldu.

Ümit Özdağ, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’deki Suriyeli göçmenler için söylediği, “Göndermeyeceğiz” sözlerini değerlendirdi.

Özdağ, Erdoğan’ın Türk Millet yapısını kaldırmak için bir “Ümmet yapısı” oluşturma planı olduğunu iddia etti. Özdağ, Türkiye’den 500 bin göçmenin döndüğü rakamın yalan olduğunu ve Birleşmiş Milletler rakamına göre bu sayının 100 bin olduğunu iddia ederek, “Şu ana kadar 900 binden fazla Suriyeliye vatandaşlık verildiğini biliyoruz” dedi.

Ümit Özdağ, vatandaşlık alanların ilk 10 sene oy kullanılmaması için verdikleri önergeyi hatırlatarak, “Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu seçim sandığı başında çok şaşıracaklar. Seçim sandığının başında Türkçe bilmeyen yüzbinler görecekler. Sakın o gün Türk Milleti’nin önüne çıkıp şikayette bulunmasınlar. Kendileri uyarıyoruz. Ve bu sayı daha da aratacak” dedi.

TÜRKİYE TOPRAKLARINI İPİNİ KOPARANLARLA PAYLAŞMAYACAĞIZ

Erdoğan’ın göndermeyiz demesinin şaşırtıcı bulmadığını ifade eden Özdağ, ” Erdoğan’ın eski tarım bakanı o zamanki 3 milyon Suriyeliyi göndermeyeceklerini tarımda kalkınma için kullancaklarını açıklamıştı. 2018-2023 5 yıllık İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi uyum projesi Suriyelilerin Türk Milletine Türkiye’de kalmasına alıştırma eylem programıdır. Hiçbir şey gizli olmuyor. Erdoğan başından beri Suriyelilerin ve diperlerinin Anadolu’ya yerleşmesi için elinden gelen her şeyi yapıyor. Erdoğan Türk Milleti’nin vatanını herkesle paylaşcağını söylüyor. Bu Erdoğan’ın haddi de hakkı da değildir. Biz Türkiye Cumhuriyeti topraklarını Ortadoğu ve Asya’dan ipini koparanla gelen paylaşmayacağız. dedi.

GEREKİRSE ZORLA DÖNECEKLER

Diğer partilerin göçmenlerin gönüllü olarak gideceğini dediğini belirten Özdağ, ” Biz bu şekilde Türk halkını uyutmaya yaklaşmıyoruzç Kimse gönüllü gitmez. Zorla mı? Gerekirse zorla dönecekler. Türkiye tatil köyü değil vatanımızı kimseyle paylaşamayız.” dedi.

Begümhan Aydoğan, göçmenlerin nasıl zorla gönderileceğini sorması üzerine Özdağ şu yanıtı verdi:

“10 sene önce gelenler bu topraklara geçiçi sığınmacı olarak geldiğini biliyor. Geldiği zaman AK Parti’nin çıkardığı yönetmelik var geçici sığınmacı Suriye’de savaş bitince geri dönüş esasdır” diye; iktidar Türk Milleti’nin aleyhine olarak göndermeyeceğiz diyor. Danimarka ve Norveç Suriye’de iç savaşın bittiği kararı veriyorsa Türkiye’yi bu kararı vermekten kim alıkoyabilir?” dedi.

Özdağ ayrıca Suriye rejimi ile mutabakat sağlanacağını Türkye’deki kayıtsız olan Suriyelileri yollayacaklarını söyledi. Özdağ, Türkiye’de 2 milyon kayıtsız Suriyeli olduğunu öne sürdü.