Ali Babacan’dan Mansur Yavaş açıklaması

Yayın tarihi: 8 Nisan 2022 Cuma 11:16 pm - Güncelleme: 8 Nisan 2022 Cuma 11:17 pm

DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine ilişkin soruyu yanıtladı. Babacan, “Altılı masanın cumhurbaşkanı adayı altılı masanın mutabakatıyla belirlenecek” dedi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan Çankırı’daki Hacı Murad-ı Veli Türbesi Sosyal Tesisi’nde şehit ve gazi aileleriyle iftarda bir araya geldi.

İftar programı öncesi gazetecilere açıklama yapan Babacan, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı cumhurbaşkanı adayı olarak göstermesine ilişkin soruyu, şöyle yanıtladı:

“HERHANGİ BİR FİKİR BEYAN ETMEYECEĞİZ”

“Altılı masada parlamenter sistem çalışan partilerden biri olarak diğer genel başkanlarla varmış olduğumuz bir mutabakat var. O da şu; bu altılı masanın cumhurbaşkanı adayı altılı masanın mutabakatıyla belirlenecek. Bir kararımız daha, seçim dönemine girinceye kadar cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunda herhangi bir görüşmede bulunmayacağız, herhangi bir fikir beyan etmeyeceğiz. Yani bu konu bugünün konusu değil. Seçimlere biraz yaklaşalım, seçim havasına girelim, o güne kadar zaten adı geçen herkesi milletimiz değerlendirecektir.”

 

Ali Babacan’ın Ergenekon ve Balyoz tahliyelerinden şüpheleri varmış!