Ali Babacan: Erdoğan ve irili ufaklı ortakları bu ülkeyi yönetemeyecek

Yayın tarihi: 28 Mayıs 2023 Pazar 10:20 pm - Güncelleme: 28 Mayıs 2023 Pazar 10:38 pm

DEVA Partisi lideri Ali Babacan cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına ilişkin “Erdoğan ve irili ufaklı ortakları bu ülkeyi yönetemeyecek. Her alanda kötüye gidişin devamını göreceğiz” dedi.

Türkiye ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimi için sandığa gitti. Anadolu Ajansı (AA) verilerine saat 22:11 itibariyle Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52.13, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 47.87 oy aldı. ANKA verilerine göre ise Erdoğan yüzde 52.10, Kılıçdaroğlu 47.90 oy aldı.

SEÇİM SONUÇLARI İÇİN (ANKA) TIKLAYIN

Kılıçdaroğlu: Devletin bütün imkanları bir adamın ayakları altına serildi

Bu sonuçlara DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’dan da ilk yorum geldi. Seçim sürecindeki eşitsizliklere dikkat çeken Babacan, şu açıklamaları yaptı:

“Vatandaşlarımızın yüzde 52’si, Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turunda, tercihini Sayın Erdoğan’dan yana kullanmıştır, kendisini tebrik ediyorum. Kendisine çağrım, vatandaşlarımızın verdiği bu yetkiyi; adalet, liyakat ve istişare ilkelerinden sapmadan kullanmasıdır.

Vatandaşlarımız bu seçimlerde, DEVA Partisi’ne ‘demokratik denetim’ yapma görevini vermiştir. Bu görevi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz.

DEVA Partisi, genel merkez kurullarıyla, TBMM çatısı altındaki temsiliyle ve geniş teşkilat yapısıyla hem yanlışlara işaret etmeye devam edecek, hem de doğrular konusundaki çalışmalarını, tavsiyelerini kamuoyu ile paylaşmaya devam edecektir.

Seçim sonuçlarından bizim de kendi payımıza çıkaracağımız dersler olacaktır. Partimizin yetkili kurullarıyla beraber kapsamlı değerlendirmeleri önümüzdeki günlerde yapacağız. Ancak biz, bu seçim sonuçlarına bakıp, kavgacı, popülist, anlık politikalar peşine düşmeyeceğiz.

Meral Akşener açıklama yapıyor

Erdoğan ve irili ufaklı ortakları bu ülkeyi yönetemeyecek. Her alanda kötüye gidişin devamını göreceğiz. Çünkü, işi bilen, çalışkan, hakperest, dürüst kadroları kalmadı artık. Ancak biz buradayız her yanlışa dur diyecek kadar güçlüyüz.

Her yanlışa dur diyecek güçlü bir muhalefetiz. Aylardır bu ülkenin yüzde 48’ine terörist diyenlere karşı bu ülkenin vatansever ve onurlu yurttaşlarının hakkını savunacak, bu ülkenin %48’inin kalbini kıranlara karşı toplumsal barışımızı inşa edecek insanlar bizleriz.

Sayın Kılıçdaroğlu’na oy veren dostlarım; mağlup değiliz. Biz, her birimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit ve onurlu vatandaşlarıyız. Vicdanınız rahat olsun, tarihin doğru tarafında yer aldık hep beraber. Hakça mücadele ettik. Mücadeleye de devam edeceğiz.

Hep söylediğim gibi: Demokrasi emek ister. Demokrasi sabır ister. Demokrasi özen ister. Çok çalışacağız. Daha çok çalışacağız. Seçim sonucu öyle olmuş, böyle olmuş, biz asıl Türkiye’yi kazanmak için çalışacağız. Unutmayın; ‘Doğacaktır sana vadettiği günler Hakk’ın… Kim bilir, belki yarın… belki yarından da yakın.’ ”

Seçimin ardından Erkan Baş’tan ilk yorum

Demirtaş: Aslında bir seçim değil büyük bir operasyon yapıldı