Babacan 27 Mart’taki 6’lı zirve öncesi tura başladı: İlk ziyaret Akşener’e

Yayın tarihi: 21 Mart 2022 Pazartesi 9:54 pm - Güncelleme: 21 Mart 2022 Pazartesi 10:51 pm

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem için bir araya gelen 6 muhalefet partisinin 27 Mart’taki toplantısının ev sahipliğini DEVA Partisi Lideri Ali Babacan yapacak. Babacan toplantı öncesi ilk görüşmesini İYİ Parti Lideri Meral Akşener ile yaptı.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 27 Mart’ta ev sahibi olacağı 6’lı zirve öncesinde, diğer beş siyasi partinin genel başkanlarıyla görüşmek üzere istişare turuna çıktı. Babacan, ilk ziyaretini İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e gerçekleştirdi. Görüşmede, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem konusunda izlenecek yol haritasıyla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Babacan’ı İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır karşıladı. Babacan, daha sonra Akşener ile bir araya geldi. Görüşmede Akşener’e Genel Başkan Yardımcıları Koray Aydın ve Şenol Sunat, Babacan’a ise Genel Başkan Yardımcıları Nazlı Seda Vural, Mustafa Uçak ile Sadullah Ergin eşlik etti.

Ali Babacan, yarın saat 17:00’de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu, 23 Mart Çarşamba günü saat 12:00’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, saat 15:30’da Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı, saat 17:30’da ise Saadet Partisi Genel Bakanı Temel Karamollaoğlu’nu ziyaret ederek görüşme trafiğini tamamlayacak.

Ali Babacan’dan ‘beşli çete’ye şartlı evet