Alev alma riski yüzünden araçlarını trafikten çekiyor

Yayın tarihi: 29 Kasım 2022 Salı 7:00 am - Güncelleme: 28 Kasım 2022 Pazartesi 1:54 pm

Ford, 500 binden fazla otomobilini, ani bir yangına sebebiyet verebilecek kusurlu yakıt enjeksiyon sistemi sebebiyle trafikten çekiyor.

Piyasa sürülen, hatta trafiğe çıkmış olan araçların sonradan tespit edilen kusurlar nedeniyle trafikten çekilmesi, otomobil üreticilerini hem finansal olarak zarara uğratıyor hem de kullanıcı gözünde prestijini zedeliyor. Bu yüzden otomobil üreticileri, araçlarını piyasaya sürmeden önce kapsamlı testlerden geçiriyor. Çoğu kusur test aşamasında tespit edilip araç piyasaya sürülmeden önce gideriliyor. Ancak tüm bu testlere rağmen zaman zaman gözden kaçan kusurlar da oluyor. Bu tarz durumlarda otomobil üreticilerinin finansal zararı ve prestij kaybını göze alıp bu araçları trafikten çekmekten başka çaresi kalmıyor.

Ford

Her otomobil üreticisinin korkulu rüyası olan bu talihsizlik bu kez de Ford’un başına geldi. Daha geçen hafta 320 bin otomobilini trafikten çekmek zorunda kalan Amerikan otomobil devi, bu kez de 500 binden fazla otomobili trafikten çekiyor. Üstelik bu geri çekme kararının arkasında endişe verici bir tehlike var.

 

Ford’un trafikten çekme kararı aldığı 518.993 araç, 2020-2023 yılları arasında üretilen ve 1.5 litrelik motorlara sahip olan Bronco Sport ve Escape modellerinden oluşuyor. Bu araçların yakıt enjeksiyon sistemlerindeki bir kusur, araçların alev almasına sebep olabiliyor. Ölümcül sonuçlar doğurabilecek bu hatanın farkına varan Amerikan otomobil üreticisi, bu yüzden araçları trafikten çekmek zorunda kaldı. Şirket tarafından açıklanan bu modellerden birini kullanan sürücülerin bu uyarıyı ciddiye alıp, söz konusu kusur giderilene kadar araçlarıyla trafiğe çıkmaması gerekiyor. Gerçi Ford bu kusur yüzünden yangına sebebiyet verecek bir çatlağın 15 yıldan önce ortaya çıkmayacağını düşünüyor ama sonuçta ortada kusurlu bir parça olduğu için ne zaman patlak vereceği konusunda risk almamakta fayda var.

Star Wars Squadrons bu hafta Epic Games’te ücretsiz