Akşener’in kereste sözüne AKP’li Aydemir alındı

Yayın tarihi: 9 Mart 2022 Çarşamba 5:32 pm - Güncelleme: 10 Mart 2022 Perşembe 4:37 pm

AKP’li İbrahim Aydemir, İYİ Parti Lideri Akşener‘in 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde gerçekleştirdiği Meclis Grup Toplantısı’ndaki, “Bu ülkenin kadınının ayağının altını öpmelisiniz kereste adamlar” sözlerine alınarak, “Bir bayandan bu tür sözler sadır olmaması lazım.” dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde TBMM‘de gerçekleştirdiği Grup Toplantı’nda Türk kadınının hakları için “hiçbir şey yapmadınız” söylemlerine tepki olarak, “Ayıp be ayıp. Bu ülkenin kadınının ayağının altını öpmelisiniz kereste adamlar. Bu ülkenin kadını her şeyi hak etti. Bir kocaman kuyruklu yalan vardır. ‘Türk kadını mücadele etmedi’ diye hadi oradan be” dedi.

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Demir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Akşener’in sözlerini üzerine alınarak, “Erkekler için ‘kereste’ gibi bir tanımlama yaptı. Duyduğumda yüzüm kızardı. Bir bayandan bu tür sözler sadır olmaması lazım. Bayanı bırakın, insan bir defa böyle bir benzetme içinde olmamalı.” dedi. Demir, şunları dile getirdi:

“Muhalefet, çok düşük ifadeleri siyasette cari kılmaya çalışıyor. Dün bir kadın Genel Başkan, öyle kavramlar kullandı ki… Üstelik de Dünya Kadınlar Günü’nde bu kavramları kullandı. Erkekler için ‘kereste’ gibi bir tanımlama yaptı. Duyduğumda yüzüm kızardı. Bir bayandan bu tür sözler sadır olmaması lazım. Bayanı bırakın, insan bir defa böyle bir benzetme içinde olmamalı. Kaldı ki siz, genel başkansınız, topluma mesaj veriyorsunuz. Dünya Kadınlar Günü kutlanırken bir kadın bunu mu söylemeli? Üstelik de ortada erkeklerden kadınlara dönük herhangi bir hakaretamiz hal yok”

AKP’li Aydemir’den muhalefete: Şu yağ kuyrukları nereden neşet etti?