TBMM’yi korona vurdu: 170 vekil pozitif

Yayın tarihi: 16 Şubat 2022 Çarşamba 2:00 pm - Güncelleme: 16 Şubat 2022 Çarşamba 2:24 pm

TBMM’deki son gelişmeleri anlatan TELE1 programcısı Fatih Ertürk, parlamentoda 170 milletvekilinin koronavirüse yakalandığını aktardı.

TELE1’de Begümhan Aydoğan’ın sunduğu ‘Gün Ortası’ programına Ankara’dan bağlanan TELE1 programcısı Fatih Ertürk TBMM’den son gelişmeleri aktardı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan’dan aldığı bilgiyi paylaşan Ertürk, “Parlamento 170 milletvekili Covid. Bu çok büyük bir rakam. İlk kez parlamento bu hale geldi” ifadelerini kullandı.

Canlı yayında “Eski AKP’li” söylemine “Eski MHP’li” yanıtı geldi, stüdyo gerildi…

KABİNENİN GÜNDEMİ

Ertürk, Kabine toplantısının gündeminde elektrik faturaları, yüksek zamların yanı sıra cemevlerine statü konusunun da olduğunu söyledi.

Ertürk, “Elektrik faturalarının düzenlemesinde EPDK ve TEDAŞ arasında yetkilendirme problemi var. Bunun yasayla çözülmesi gerekiyor ama kararname peşindeler. Ben bugün Erdoğan’ın özellikle bu iki kurum arasındaki problemi ‘ben çözdüm’ diyerek elektrik fiyatlarında yeni bir düzenleme yapabilir. Böyle bir bilgi var ama kesin değil. Ancak elektrikte hesaplar tutamıyor çünkü dağıtım şirketlerine çok söz geçirilemiyor. 21 dağıtım şirketiyle pazarlığı oturdu Enerji Bakanlığı ancak buradan bir anlaşma çıkmadı. Enerji şirketlerine elektrikte şu anki fiyat bile maliyeti kurtaracak düzeyde değil. Onlar aslında bir daha zam istiyorlar ama bu konuda son sözü bugün Erdoğan söyleyecek” ifadelerini kullandı.

Meral Akşener: “Zamları devlet yapmadı” deme yüzsüzlüğü de Ak Parti’ye nasip oldu

SEMRA GÜZEL’İN DOKUNULMAZLIĞI

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlık dosyasına da değinen Ertürk, “Yarın Anayasa Karma Komisyonu çok büyük ihtimalle oylama yapacak ve dosyayı kabul ederek Genel Kurul’a yollayacak. Bu Genel Kurul’da da önümüzdeki hafta salı günü oylanacak ve Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verilecek” dedi.

3600 ek gösterge için ilk toplantı! Bakan Bilgin’den açıklama