Akşener’in Çanakkale mitinginde süpürgeler ortaya çıktı

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2023 Çarşamba 2:44 pm - Güncelleme: 10 Mayıs 2023 Çarşamba 4:07 pm

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Çanakkale’de yurttaşlara seslendi. Kadınlara yönelik hakaretler nedeniyle iktidara tepki gösteren Akşener, kendisini dinleyen kadınların ellerindeki süpürgelerden birini havaya kaldırarak, “Beraber süpüreceğiz. İşte bu süpürgeyle süpüreceğiz onları. Hem de nasıl süpüreceğiz” dedi.

Millet İttifakı, Türkiye’nin kaderinin belirleneceği 14 Mayıs genel seçimine günler kala mitinglerine tüm hızıyla devam ediyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, Çanakkale’de vatandaşlarla bir araya geldi.

AKŞENER VE YAVAŞ’A COŞKULU KARŞILAMA

Çanakkale Cumhuriyet Meydanı’nda hazırlanan miting alanına saatler öncesinde giriş yapmaya başlayan yurttaşlar, alanı hıncahınç doldurdu. Vatandaşlar, Akşener ve Yavaş’ı sloganlar eşliğinde bekledi.

KADINLAR SÜPÜRGEYLE GELDİ

Çanakkale’de yaşayan bir grup kadın, miting alanına ellerine süpürgelerini alarak geldi. Akşener, konuşması esnasında süpürgeli kadınlara seslendi. Ellerindeki süpürgelerden birini isteyen Akşener, “Beraber süpüreceğiz. İşte bu süpürgeyle süpüreceğiz onları. Hem de nasıl süpüreceğiz” dedi.

Çanakkale’de Akşener ve Yavaş’ın mitingine süpürgeleriyle gelen kadınlar

ÇANAKKALE 2018 SEÇİM SONUÇLARI

Çanakkale’de 2018 yılında gerçekleştirilen son genel seçimde Millet İttifakı yüzde 52.25 oranında oy alırken, Cumhur İttifakı 43.83 oy aldı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Muharrem İnce yüzde 43.79, Recep Tayyip Erdoğan 41.94 oranında oy aldı. Akşener 11.90, Selahattin Demirtaş yüzde 1.67, Temel Karamollaoğlu ise 0.43 oy aldı.

Partilerin oy oranı ise şu şekilde sıralandı: CHP (34.10), AKP (36.35), İYİ Parti (17.05), MHP (6.79), HDP (3.3), Saadet Partisi (0.77),  Vatan Partisi (0.33), HÜDA PAR (0.19)

Akşener: Yargı serbest kalacak, gençler nefes alacak.

MANSUR YAVAŞ: BUNLAR SIKIŞTIKÇA NEFRET DİLİ KULLANIYOR

Programda kürsüye ilk olarak Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mansur Yavaş geldi.

Yavaş’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

*Cumhur İttifakı’ndan her şeyi duyduk ama Millet İttifakı tek kötü söz etmedi. Sadece onlar gibi düşünmediğimiz için ‘illet, zillet, vatan haini’ oluyoruz. Hiçbir zaman millete böyle hitap edilemez. Bunlar sıkıştıkça bu siyasete başvuruyorlar.

*Bunların yedek kuvvetleri var. Sıkıştıkça iftiraya başvururlar ama yardım da isterler. Osman Öcalan’ı televizyona çıkardılar. ‘Ekrem Bey’e değil de Binali’ye oy ver’ dedirtmek için çıkardılar. İmralı’daki bebek katilinden gelen mektubu da okuttular.

“AHMET TÜRK İMRALI GÖRÜŞMESİNİ AÇIKLADI”

*Bugün HDP’li Ahmet Türk açıkladı. Geçen hafta Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener oraya bir hakim gönderdiklerini açıklamıştı. İnkar ediyorlardı. Ahmet Türk bugün ‘yine sıkıştılar İmralı’ya gittiler, oy istiyorlar destek bekliyorlar’ dedi. Hal böyleyken teröristle işbirliği yapan biz oluyoruz. Bırakın Allah aşkına.

“HALKI AÇ BIRAKTILAR TOGG’LA, İHA’YLA, SİHA’YLA GÖSTERİ YAPIYORLAR”

*TOGG, İHA, SİHA, Anadolu Gemisi’ni siyasete alet ediyorlar. Partinin malı gibi davrandılar. Allah razı olsun, en güzelini yapın. Ama açlık, fakirlik, kiralar, mülteci sorunu, uyuşturucu konuşulmuyor. Halkı aç bıraktınız onlarla gösteri yapıyorsunuz.

AKŞENER: BU ZİHNİYET KADINLARA HAKARET EDEN BİR ZİHNİYET

Yavaş’ın ardından kürsüye İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener geldi.

Halka seslenen Akşener şunları söyledi:

*Kadınlar bu dönem hiç olmadığı kadar hakarete uğruyor. Bizi aşağılayan bir zihniyet iş başında. Bıkmadılar kadınların giyimiyle, kuşamıyla, davranışıyla uğraşmaktan. Şakalar, hakaretler bizim üzerimizden yapılıyor. Erdoğan’ın mitinginde, ‘Karı gibi mutfaktan çıkmayan değil arı gibi çalışan lider istiyoruz’ diyorlar. Çok önemli bir şey bu.

*Mutfakta yemek pişiren, çoluğunu çocuğunu doyuran, 1 kilo kıymadan 6, 7 yemek yapmaya çalışan kadınlar aşağılanıyor. Peki ulan sizi doğuran kim, kadın değil mi?

*Samimiyetle söylüyorum kafayı kırdılar. Bu meydanda her partiye oy veren insanlar var. Bizim için de Türkiye Cumhuriyeti’nin şerefli vatandaşıdır. Bu ucube sistemi isteyenler ise size işgalci diyor. Daha vahimi var; dinsiz, kitapsız, imansız oluyorsunuz. Bu şirktir, Allah’a şirk koşmaktır. La ilahe illallah Muhammedîn Resullullah diyen herkes Müslümandır. Ona imansız dersen şirke girersin.

BİNALİ YILDIRIM’A TEPKİ

*Bu arada İstiklal Marşı’nı ezbere okuyamadılar. Bunlar çakma milliyetçiler. Bu ülkede yan gelip yatan, pudra şekeri çeken asalaklar var ama asalaklar var. Bunları konuşmayalım diye bizi hepimizi bir şey yaptılar. Ben hem PKK’lıymışım hem faili meçhulcüymüşüm. 5-10 maaş almak için bunları konuşuyorlar.

*Daha komiği seçimi kazanırsak Abdullah Öcalan’ı serbest bırakacakmışız. Kendisi ‘Bizim Mehmet yeni ziyarete gitti’ demişti; ya akraba olmuş bunlar benim haberim yok. Asıl meselenin konuşulmaması için bizi bize kırdırmaya çalışan cümleler kullanılıyor. Siyasetçi seçmene talimat veremez, siyasetçi seçmeni velinimet görür ve karşısında hazrolda durur.

“BU SON SEÇİMDİR”

*Bu seçim bu ucube sistemin gitmesi için son seçim. Asayişten sorumlu muhterem diyor ki biz seçimi kazanırsak erkek ile erkeğin evliliğini serbest bırakacakmışız; ya kafayı yediler. Biz kazanırsak şampanya patlatacakmışız onlar alınlarını secdeye koyacakmış. Yahu haramın dibine inmişsiniz, tarım üreticisini öldürdünüz, Çanakkale’nin gençleri umutsuz, kadınları çocukları için üzgün. Üreten şehir olmasına rağmen Çanakkale dibe vurmuş halde.

*Sizin alınlarınız kapkara, ne temizi. Bir yüzükle çıktılar, gemiciklerin dibine vardılar. AK Partili kardeşlerime sesleniyorum, Sayın Erdoğan’ı çok seviyor olabilirsiniz saygı duyuyorum ama bu seçimde İYİ Parti ve Sayın Kılıçdaroğlu’na oy verin. Çünkü bu son seçimdir. Parlamenter sisteme geçme sözü veren, demokrasinin, hukukun üstünlüğünü savunan, çalmayacak olan, çaldırmamayacak olan Sayın Kılıçdaroğlu’na oy verin.

*Bu seçimi alacağız değerle kardeşlerim. 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kılıçdaroğlu olacak, ben de madem ‘Başbakan Meral’ diyorsunuz, başbakan olacağım. Seçimi kazanır kazanmaz 100 bin öğretmen ataması yapıp, 11 bin köy okulunu açacağız.

*Tarım sektöründe çalışanların borçlarını yeniden yapılandıracağız. Yüzde 20-30 oranında ürün girdisine indirim yapacağız. Gençlerin köylere gidip üretip yapabilmesi için gençlerin SSK ya da Bağ-Kur’unu biz ödeyeceğiz.

“TÜİK’İ DÜZELTECEĞİZ”

*TÜİK’i düzelteceğiz ve asgari ücreti, emekli, dul ve yetim ücretleri hepsini gerçekçi bir hesapla ortaya koyup maaş olarak vereceğiz. Bir oy Kemal’e bir oy Meral’e istiyorum. Çanakkale’nin bitmeyen tüm projelerini sonlandıracağız Çanakkale.”

Mansur Yavaş: 100’e yakın dosya 15 Mayıs’ı bekliyor