Akşener: Yargı serbest kalacak, gençler nefes alacak.

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2023 Salı 2:35 pm - Güncelleme: 9 Mayıs 2023 Salı 3:12 pm

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Giresunlulara seslendi. Akşener 14 Mayıs seçimlerinin parlamenter sistemin konuşulacağı son seçim olacağını söyleyerek,  “Yargı serbest kalacak, gençler nefes alacak” ifadelerini kullandı.

14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerine sayılı günler kala siyasiler il il gezmeye devam ediyor. İYİ Parti Lideri Meral Akşener Giresun’da yurttaşlara buluştu. Akşener Giresunlu fındık üreticilerine seslenerek, “Fındığı Ferrero’ya peşkeş çöektiler” dedi. Akşener 14 Mayıs seçimlerinin parlamenter sistemden söz edilecek olan son seçim olduğunu söyleyerek, “Yargı serbest kalacak, gençler nefes alacak” diye konuştu.

Akşener’in konuşması şöyle:

“FERRERO’YA FINDIĞI PEŞKEŞ ÇEKTİLER”

“30 yıllık aktif siyaset yapıyorum siyasi bir aileden geliyorum. 50 yıllık siyaset geçmişim var. Hayatımın hiç bir döneminde hiç bu kadar pis dil kullanılan bir seçim görmedim. Bir seçime gidiyoruz. Seçmenin bayramıdır seçim. Dinsiz imansız dediler darbeci dediler… Ey Recep bey gel burayı gör. Bunlar Giresun’un gençleri kadınları. Sen senelerdir ceketimi şapkamı assam seçilirim dedim. Giresun’u gözden çıkarttın Fındığı Ferrero’ya peşkeş çektin. Şimdi diyorsun ki yerli ve milli benim burayı şereflendiren işgalci…”

“KEŞKE SİZDE KERI OLABİLSENİZ”

“Erdoğan’ın İstanbul’daki mitinginde bir pankart var. Deniliyor ki ‘Karı gibi mutfaktan çıkmayan değil Arı gibi çalışan lider istiyoruz.’ Ayıptır. Sizi de bir ana doğurmadı mı? Bir Allah’ın kulu da indirmedi. Hakaret için biz kullanılıyoruz. Keşke siz de birer karı olabilseniz. Kafayı yediler. Diyorlar ki kazanırsak erkeklerle erkekleri, erkeklerle hayvanları evlendireceklermiş… Bunlar psikiyatristlerin tedavisine muhtaçlar…”

“Biz kazanırsak şampanya patlatacakmışız onlar kazanırsa temiz alınlarıyla secdeye varacaklarmış. Haramın dibine vurdunuz kul hakkına el uzattınız. Sizin alnınızda kapkara lekeler var.”

CHP’den YSK’ya sahte PKK afişi başvurusu!

“GENÇLERİN MEKSİKA KAMPINDA NE İŞİ VAR”

“4 dolar olması gereken fındığı Ferrero’ya peşkeş çektiniz. Giresun’un kalkınması bizde… Gençler işsiz… Gençleri Meksika’da toplama kampında… Buranın doğa turizmine kazandırılması için her şey var… Recep bey neyle övünüyorsun…”

BAHÇELİ’YE CEVAP

“Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı dedi ki ‘Bedenlerine mermi girecek’ böyle bir seçime gireceğiz… Allah senin gibileri vesile kılacaksa can baş üstünedir… Demek ki Sinan Ateş böyle katledildi. Ortada bir şey yok.. Bu başlı başına bir korkaklıktır. Başlı başına bir tehdittir. Ama yemin olsun 15 Mayıs’tan itibaren azmettirenlerin katledenlerin yakasına yapışılacaktır.”

“FINDIK BAHÇELERİNİ GENÇLEŞTİRECEĞİZ”

“Dediler ki Giresunluların isteklerine söz vereceksin… Tarımla ilgili hemen köy okullarını açıp 100 bin öğretmeni tayin edip ziraat mühendislerini tayin edeceğiz. 100 yıllık fındık bahçelerinin gençleştirilmesini üstleneceğiz. 4 doların altında asla fındığa fiyat vermeyeceğiz. Ferrero’nun elinde oyuncak olmaktan çıkartacağız…”

“BİTMEYEN YOLU BİTİRECEĞİZ”

“Dereli -Şebinkarahisar yolu ve tüneli meğer Giresun’da gençler arasında  aşkın sembolüymüş… Bizim de aşkımızın sembolü bu yol gibi olacak… Bitmeyen bu yolu bitirmek inşallah bize nasip olacak.”

“Özellikle kadınlarda bu hakaretlerin sona ermesi için özellikle oy istiyorum. Bu son seçimimiz… Parlamenter sistemi konuşacağımız son seçim.. Kazanırsak yargı serbest kalacak. Gençler nefes alacak… Hırsızlık arsızlık çalma çaldırma işlemi bitecek… Tersi olursa bir daha asla başkanlık sistemi dışında bir şey konuşulmayacak…  Artık sarılmamız lazım… Özellikle sayın Erdoğan’ı sevenlerin bu sistemin değişmesi için bize oy vermeliler…”

“ŞİRKTELER”

“7 yaşından beri 5 vakit namaz kılan bir insanım… Benim bir kardeşim için dinsiz imansız demem şirktir… Sayın Erdoğan ve arkadaşları şirkteler…”

“Ev kadınlarımıza gençlerimize 18-26 yaş grubuna hiç bir şart aramadan 2 bin 500 lira maaş ödeyeceğiz. İnşallah tarımdaki girdileri sübvanse edeceğiz.”