Akşener’in açıklaması Saray’a müjde oldu diyen Fatih Altaylı: “İmamoğlu önde”

Yayın tarihi: 8 Eylül 2023 Cuma 10:39 am - Güncelleme: 8 Eylül 2023 Cuma 10:39 am

Gazeteci Fatih Altaylı bugün kaleme aldığı yazısında Meral Akşener röportajını değerlendirdi. Altaylı, Akşener’in açıklamalarının AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı heyecanlandıracağını ancak AKP’nin yaptırdığı tüm anketlerde İmamoğlu’nun önde çıktığını yazdı.

Gazeteci Fatih Altaylı’nın YouTube kanalına konuk olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gündeme dair açıklamalarda bulunmuştu. Altaylı bugün kaleme aldığı ve kendi internet sitesinde yayımladığı yazısında Akşener’in açıklamalarının AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için ‘müjde’ olacağını ve oldukça ‘heyecanlandıracağını’ söyledi.

Altaylı, “Akşener’in açıklaması Saray’a müjde oldu” başlıklı yazısında bu açıklamaların Erdoğan’ı ‘heyecanlandırmasının’ nedenini ise şu ifadelerle açıkladı:

“Çünkü parti genel başkanı olarak şu anda Tayyip Erdoğan’ın en büyük sorunu ve kafasındaki en önemli konu, yerel seçimlerde İstanbul’u kazanmak”

Yerel seçimlere gidilirken mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun AKP’nin yaptırdığı tüm anketlerde önde olduğunu söyleyen Altaylı, “AK Parti’deki gerek gerçek siyasetçilerin gerekse paralı trollerin sürekli İmamoğlu’na saldırmaları, sürekli İmamoğlu’nun başarısız göstermeye çalışmaları bu yüzden. Her şeyde İmamoğlu’nu suçluyorlar ve artık bu suçlamaların seçmende bir karşılığı olmadığını, kendilerini gülünç duruma düşürdüğünü bile fark etmeyecek kadar İmamoğlu’na kilitlenmiş vaziyetteler” dedi.

Altaylı ayrıca, Erdoğan’ın İstanbul’u çok istediğini ve Ankara’nın ‘umurunda olmadığını’ söyledi.

Akşener: İstanbul ve Ankara dahil her yerde seçime ayrı gireceğiz

AKP’NİN OLASI İSTANBUL ADAYLARI

Yazısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi için AKP’nin çalışmalarını da yazan Altaylı, AKP’nin İstanbul için ekip kurduğunu ve başında Efkan Ala’nın bulunduğunu adayı da bu ekibin çalışmalarının belirleyeceğini belirtti.

Bu ekibin de İstanbul için aday sayısının 3’e indirildiğinin belirtildiği yazıda o isimlerin Fahrettin Koca, Adil Karaismailoğlu, Murat Kurum olduğu ifade edildi.

Altaylı’nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Şu ana kadar öne çıkan isim Sağlık Bakanı Fahrettin Koca. Koca’nın pandemi performansı, kimseyi dışlamayan tavrı, öne çıkan bir siyasetçi olmasına rağmen kamplaşmaya neden olan bir siyaset anlayışına sahip olmaması, muhaliflerle bile diyalog kurabilme yeteneği, bunu çok doğal bir biçimde yapıyor olması ve oluşturduğu iyi insan imajı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı favori aday yapıyor. Şu anda ilk sırada o var.

Onu takip eden isim ise eski Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu. 25 yıllık İBB tecrübesi, bakanlığı döneminde İstanbul’da metrolarla ve diğer ulaşım projeleri ile kendini göstermeye devam etmesi ve Cumhurbaşkanı’nın güveni ve tabii Trabzonlu olması Karaismailoğlu’nu da plase haline getiriyor.

Bir diğer adayın da eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum olduğu zaten sır değil. Ancak Kurum joker olarak sadece İstanbul’a değil, başka illere hatta Ankara’ya bile düşünülüyor. İstanbul şansının giderek zayıfladığı aşikar.

Tabii Erdoğan’ın şapkadan tavşan çıkarma ihtimali her zaman var, o da ayrı”

“AKP’NİN KAZANMASI CHP’NİN HATALARINA BAĞLI”

Altaylı yazısında ayrıca, AKP’nin tüm çabalarına rağmen seçimi kazanabilmelerinin CHP’nin yapacağı hatalara bağlı olduğunu söyleyerek, şunları kaleme aldı:

“Tabii AK Parti ne yaparsa yapsın İstanbul’u kazanmaları CHP’nin yapacağı hatalara bağlı ki, CHP’nin bir hata yapacağına AK Parti tarafı kesin gözüyle bakıyor”