Akşener: İmamoğlu’nun tweet’ini arkadaşlarımız beğenmedi, haklıdırlar

Yayın tarihi: 8 Mart 2021 Pazartesi 12:05 pm - Güncelleme: 8 Mart 2021 Pazartesi 12:31 pm

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İYİ Parti lideri Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın isimlerini etiketleyerek yaptığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü paylaşımına tepki gösterdi. Paylaşımla ilgili bir açıklamada Akşener’den geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya hesabından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın isimlerini etiketleyerek Kadınlar Günü’nü kutladı.

İmamoğlu, paylaşımında şunları kaydetti: “İYİ Parti Genel Başkanı Sayın @meral_aksener ve HDP Eş Genel Başkanı Sayın @PervinBuldan’ın nezdinde tüm kadın siyasetçilerin ve Türkiye genelindeki kadın belediye başkanı mevkidaşlarımın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım.”

AĞIRALİOĞLU: AKŞENER’LE BİRLİKTE ANILMAMALI

İmamoğlu’nun yaptığı paylaşıma İYİ Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’ndan tepki geldi. Ağıralioğlu, paylaşım için, “Doğru bulmuyorum” dedi.

Ağıralioğlu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Anneleri yıllardır evlâtsız bırakan bir cinayet şebekesine mesafesizliğini milli hassasiyet ve haysiyet itirazımız olarak ifade ettiğimiz HDP ve siyasilerinin isimlerinin, şehit annelerine borcunu vatan borcu bilen Meral Akşener ismi ile birlikte zikredilmesini doğru bulmuyorum” mesajını paylaştı.

TIKLAYIN | İmamoğlu’ndan “Tweet’lere ‘Ya sabır’ diyor musunuz?” sorusuna yanıt

AKŞENER: İKİSİ DE FİKİR HÜRRİYETİ

Söz konusu paylaşımla ilgili bir açıklamada Akşener’den geldi. Akşener, 8 Mart için kendisini ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ı etiketleyerek mesaj veren İmamoğlu’nun tutumu için, “Arkadaşlarımızın çoğunluğu bunu beğenmedi, haklıdırlar” dedi.

Ankara’da temaslarda bulunan Akşener, kendisine konuyla ilgili yöneltilen soruya şu yanıtı verdi: “Sayın İmamoğlu bir mesaj attı, milletvekilimiz Ağıralioğlu da buna tepki gösteren bir tweet attı. İkisi de fikir hürriyetidir. Arkadaşlarımın çoğu da beğenmedi, haklıdırlar.”

PERVİN BULDAN TEŞEKKÜR ETTİ

Öte yandan, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise İmamoğlu’nun mesajına, “Teşekkürler Sn. Başkan” diyerek karşılık verdi.

TIKLAYIN | Ekrem İmamoğlu’ndan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü videosu!